همشهری آنلاین: رییس دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با استناد به نتایج کارنامه سلامت دانشجویان در سال تحصیلی ۹۴ - ۹۳ گفت: ۴۰ درصد دانشجویان الگوی خواب منظم ندارند و به همین اندازه نیز دچار اضافه یا کاهش وزن هستند.

به گزارش ایرنا، دکتر حمید یعقوبی در سومین گردهمایی روسای مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، افزود: در سال تحصیلی 94 - 93 طرح کارنامه سلامت در 73 دانشگاه و برای 87 هزار دانشجو به اجرا درآمد که در این طرح شاخص‌های مختلف سلامت جسم دانشجویان مورد سنجش قرار گرفت.

  • 20 درصد دانشجویان اصلاً ورزش نمی‌کنند

وی افزود: بر اساس نتایج طرح کارنامه سلامت، 20 درصد دانشجویان اصلاً ورزش نمی‌کنند و بی‌تحرکی در دانشجویان دختر بیش از پسران است که این موضوع می‌تواند برای دختران جوان مشکل‌ساز شود.

  • 15 درصد از دانشجويان پسر اصلاً مسواک نمی‌زنند

یعقوبی درباره نتایج به دست آمده درخصوص شاخص رفتارهای بهداشتی نیز گفت: نزدیک به 15 درصد از پسران دانشجو اصلاً مسواک نمی‌زنند و حدود 18 درصد نیز چند روز یک بار این کار را انجام می‌دهند. همچنين مسواک نزدن در میان دانشجویان پسر شایع‌تر از دختران است.

وی با بیان اینکه 40 درصد از دانشجویان الگوی خواب منظم ندارند، دلیل اصلی این مشکل را سبک زندگی جدید و استفاده بیش از حد از نرم‌افزارها و شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد و افزود: حدود یک چهارم از دانشجویان كشور روزانه بیش از 4 ساعت از ابزارهای رایانه‌ای استفاده می‌کنند و میزان استفاده روزانه از این ابزارها نسبت به سال قبل افزایش نشان می‌دهد.

  • 7 درصد دختران دانشجو از خستگی مزمن رنج می‌برند

به گفته يعقوبي، نتایج کارنامه سلامت دانشجویان نشان می‌دهد که فقط 50 درصد آنها در تمام روزهای هفته صبحانه می‌خورند و بقیه یا اصلاً صبحانه نمی‌خورند و یا به صرف صبحانه در یك يا دو روز هفته اکتفا می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: نزدیک به 5 درصد پسران و 7 درصد دختران دانشجو از خستگی مزمن رنج می‌برند و این میزان در رابطه با مشکلات عضلانی و اسکلتی حدود 4 درصد است که اغلب آنها ریشه در سبک زندگی جوانان دارد.

رییس دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان، میزان شکایت دانشجویان از سردردهای مکرر را در میان دختران حدود 4 درصد و در میان پسران حدود 2 درصد اعلام کرد و گفت: با اینکه میزان شیوع بیماری‌های قلبی در بین دانشجویان حدود یک درصد و به ظاهر اندک است اما همین میزان نیز برای افراد جوان رقم زیادی محسوب می‌شود که البته همه این دانشجویان برای درمان به پزشک ارجاع داده شده‌اند.

یعقوبی به مشکل کم‌خونی تایید شده در میان 4 درصد پسران و بیش از 9 درصد دختران دانشجو اشاره کرد و گفت : ابتلا به دیابت نیز در میان دانشجویان کمتر از نیم درصد گزارش شده است.

  • 60 درصد از دانشجویان از وزن مناسب برخوردارند

وی درباره مشکلات وزنی دانشجویان نیز توضیح داد: 60 درصد از دانشجویان از وزن متناسب برخوردارند و در میان 40 درصدی که مشکلات وزنی دارند، 22 درصد دختران و 16 درصد پسران دچار اضافه وزن هستند. حدود 16 درصد پسران و 11.5 درصد دختران کم وزن و لاغر، حدود 7 درصد پسران و 4 درصد دختران چاق محسوب می‌شوند.

يعقوبي در جمع‌بندی نتایج کارنامه سلامت دانشجویان، اظهار داشت: در معاینه پزشکی نزدیک به 80 درصد دانشجویان ما سالم تشخیص داده شده‌اند، 6 درصد آنها اعلام کرده‌اند که تحت نظر پزشک معالج هستند و 14 درصد نیز نیاز به پیگیری مراکز بهداشت دارند.

کد خبر 294331

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha