هر چند هنوز هیچ منبع رسمی در آمریکا در مورد تأیید یا تکذیب این خبر سخن نگفته است اما این موضوع از جهاتی چند قابل تأمل است:
1. برای اولین بار در دیپلماسی رسمی و علنی جهان، بخشی از نیروی دفاعی و رسمی یک کشور با چنین اتهامی مواجه میگردد، اگر فهرست سازمانهای به اصطلاح تروریسم که هر سال وزارت خارجه آمریکا منتشر میکند را مرور کنیم، اغلب آنها سازمانهای گمنام و مخفی و غیرعلنی (به جز حماس و حزبالله که قرار گرفتن آنها در این فهرست دلایل کاملاً سیاسی دارد) هستند که جایگاهی در روابط رسمی سیاسی کشور مربوط ندارند و عموماً نیز به عنوان اپوزیسیون نظام سیاسی کشورشان شناخته میشوند.
2. قراردادن نام مقدس و پرافتخار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار نام این نوع گروهها از هیچ منظری قابل توجیه نبوده و پذیرش افکار عمومی جهانی را نخواهد داشت، زیرا سپاه یک سازمان رسمی و آشکار و حافظ و نگهبان کشور و انقلاب و نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران بوده و عمر پربرکت و بالنده آن به فداکاری و ایثار برای دفع تجاوزات داخلی و خارجی مزین میباشد.
3. این که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک الگوی موفق از یک ارتش مکتبی و مردمی از طرف ملتهای در بند نظام سلطه یا اشغال شده مورد توجه قرار گرفته و تاکتیکهای رزمی سپاه در دفاع مقدس برای انهدام ارتش منحل شده بعثی مورد استفاده آنان قرار میگیرد، نمیتواند دلیل و مستندی برای این اتهام قرار گیرد.
4. چنانچه این اتهام از طرف دولت آمریکا جنبه رسمی و قطعی به خود گیرد بزرگترین اشتباه (مثل سایر خطاهای سیاسی آمریکا) در مسئله تروریسم از طرف پرچمدار و مدعی جهانی مبارزه با آن خواهد بود زیرا درخشندگی و پاکیزگی سپاه باعث میشود تا سایر سازمانهایی که در فهرست آمریکا قرار دارند و وجدان عمومی جهان نیز آنان را به عنوان تروریست پذیرفته است(نظیر سازمان القاعده و منافقین) به شکلی تطهیر شوند و این عنوان جایگاه تنفر و انزجار جهانی خود را از دست بدهد.
5. جدا از ملاحظات سیاسی و دیپلماسی، این سنت قطعی الهی است که در قرآن کریم وعده داده شده است که یریدون لیطفئوا نورالله بافواههم و الله متم نوره و لو کره الکافرون.