سه‌شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۳
۰ نفر

نیروی دریایی اندونزی طی روزهای گذشته با استفاده از ناو جنگی و یک هواپیمای جنگنده مانع ورود قایق پناهجویان آواره به آب‌های سرزمینی این کشور شده است.

migrant boats

طبق اعلام نيروي دريايي اندونزي، 4ناو جنگي و يك جت جنگنده در حال گشت‌زني در سواحل نزديك به جزيره سوماترا و استان آچه هستند تا مانع ورود پناهجويان به اندونزي شوند. طي هفته گذشته بيش از 3هزار نفر از اين مهاجران پناهجو خود را به سواحل تايلند، مالزي و اندونزي رسانده‌اند. نيمي از اين پناهجويان كه توسط ماهيگيران اندونزيايي نجات داده شده‌اند اكنون در آچه به‌سرمي‌برند. دولت اندونزي اين ماهيگيران را از نجات پناهجويان منع كرده است.

طي روزهاي اخير به‌دليل عدم‌پذيرش اين مهاجران پناهجو، انتقادهاي زيادي متوجه اين سه‌كشور جنوب شرق آسيا بوده است. گفته مي‌شود هزاران نفر ديگر بدون آب و غذا همچنان در ميان آب‌هاي اين منطقه سرگردان هستند. بسياري از مهاجران سرگردان، از قوم روهينگيا هستند و از ترس كشتار در ميانمار از اين كشور گريخته‌اند بخش ديگري از آنها اهل بنگلادش هستند و از فقر موجود در اين كشور فرار كرده‌اند.

روز يكشنبه يكي از قايق‌هاي پناهجويان كه از آب‌هاي مالزي به سمت اندونزي در حركت بود، با اخطار ناوهاي نيروي دريايي اندونزي از آب‌هاي سرزميني اين كشور دور شد. روز جمعه نيز ماهيگيران اندونزيايي تعدادي از اين افراد را از قايقي كه در حال غرق شدن بود نجات دادند.طي روزهاي اخير همچنين گزارش‌هايي مبني بر بروز درگيري بر سر غذا در قايق‌هاي پناهجويان منتشر شده است. طبق گزارش بي‌بي‌سي، حدود 100نفر در درگيري ميان مهاجران كشته شده‌اند.

درحالي‌كه فشارها بر كشورهاي جنوب شرق آسيا افزايش پيدا كرده، مالزي كه رياست دوره‌اي سازمان اتحاديه ملل جنوب شرق آسيا معروف به آسه‌آن (ASEAN) را بر‌عهده دارد، از ميانمار خواسته در نشستي براي بررسي موضوع اين مهاجران شركت كند. وزير امور خارجه مالزي هم باهدف بررسي وضعيت پيش‌آمده طي روزهاي آينده ميزبان وزراي امور خارجه اندونزي و تايلند خواهد بود. با اين حال، مقام‌هاي مالزيايي اعلام كرده‌اند به قايق‌هاي پناهجويان اجازه ورود نخواهند داد.

شرايط در يكي از قايق‌هاي حامل پناهجويان روهينگيا بسيار وخيم گزارش شده است. اين قايق كه گفته مي‌شود بيش از 350سرنشين شامل زنان و كودكان دارد، مدت‌هاست در آب‌هاي ميان مالزي، اندونزي و بنگلادش سرگردان است. مسلمانان روهينگيا در ميانمار به‌عنوان شهروند به رسميت شناخته نمي‌شوند و سال‌هاست مورد كشتار و آزار و اذيت قرار گرفته‌اند. روز گذشته سازمان همكاري اسلامي در بيانيه‌اي خواستار انجام اقدامات فوري جامعه جهاني براي حل مشكل اين آوارگان شد.

کد خبر 295477

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha