پانکراس غدهای است در بخش فوقانی شکم که هم برونریز و هم درونریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیماً وارد جریان خون میشوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده میشوند.
غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیمهای ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم میشوند.
آنزیمهای پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمیکنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیمهای ترشح شده از پانکراس است.
یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن میشود.
مطالعات محققان دانشکده پزشکی هاروارد نشان میدهد که برخی از مواد غذایی سبب سلامت پانکراس میشوند. این مواد غذایی عبارتاند از:
* سیر
سیر حاوی سولفور، فلاونوییدها و سلنیوم است که تأثیر مثبتی روی بافت پانکراس دارند. مطالعات موسسه ملی سرطان آمریکا نشان میدهد که استفاده منظم از سیر، خطر بروز سرطان پانکراس را 54 درصد کاهش میدهد.
* انگور قرمز
گاهی اوقات پانکراس دچار التهاب میشود که به آن پانکراتیت میگویند. آنتیاکسیدان موجود در انگور قرمز از بروز التهاب بافت لوزالمعده جلوگیری میکند.
* اسفناج
آهن و آنتیاکسیدان موجود در اسفناج، از التهاب بافت پانکراس جلوگیری میکند.
* سیبزمینی
سیبزمینی حاوی ویتامینهای C، B و A است و سبب سلامت پانکراس میشود.
* زغالاخته و گیلاس
این دو میوه از تخریب سلولهای پانکراس جلوگیری میکنند و خاصیت آنتیاکسیدانی دارند.
* کلم بروکلی
بروکلی خطر ابتلا به پانکراتیت را کاهش میدهد.
نتایج این تحقیقات در نشریه International Journal of Oncology منتشر شده است.
منبع: ایرنا
نظر شما