همشهری آنلاین: نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که اثر خوراکی‌های مملو از چربی‌های اشباع شده مانند کیک و بیسکویت بر مغز همانند مواد مخدر است

بطوریکه فرد مصرف‌کننده همانند یک معتاد مجبور می‌شود که در طول زمان مقدار مصرف خود را برای بدست آوردن سطح لذت اولیه افزایش دهد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی نیو هلث، محققان دانشگاه مونترال در کانادا در مطالعه بر روی موش متوجه شدند که مصرف خوراکی‌های مملو از چربی‌های اشباع‌شده موجب افزایش رفتار پاداشی می‌شوند.

رفتار پاداشی در واقع پاسخی است به محرکی که باعث احساس لذت می‌شود.

چربی‌های اشباع‌شده از نوع چربی است که در کره و گوشت خوک، کیک، بیسکویت، گوشت، سوسیس، کالباس، پنیر و خامه یافت می‌شود.

این چربی همچنین در روغن، پیه، روغن نخل و روغن نارگیل نیز یافت می‌شود.

محققان در این مطالعه سه گروه موش را مورد مطالعه قرار دادند؛ آنها به یک گروه موش غذاهای حاوی چربی خوب اشباع‌نشده، به گروه دوم غذاهای مملو از چربی اشباع‌شده دادند و به گروه سوم که به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته بودند یک رژیم غذای کم‌چرب دادند.

نتیجه این مطالعه نشان داد که عملکرد دوپامین که مسئول تحریک سیستم پاداش در مغز است در گروهی که مقدار زیادی چربی اشباع‌شده مصرف کرده بودند، افزایش پيدا مي‌كند.

محققان دانشگاه مونترال در کانادا می‌گویند: این موضوع باعث می‌شود که مغز برای کسب سطح لذت اولیه، مصرف این خوراکی‌ها را افزایش دهد.

محققان در نتیجه‌گیری اعلام کردند: فردی که مقدار بسیار زیادی چربی اشباع‌شده مصرف می‌کند به مرور مجبور می‌شود که برای جبران کاهش لذتی که تجربه می‌کند، مصرف خود را افزایش دهد تا به آن سطح لذتی که در ابتدا تجربه کرده است، دست پيدا كند.

کد خبر 301359

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha