به گزارش مهر، پژوهشگران اسکاتلندی در ادینبورگ دریافتند که مواد طبیعی موجود در گیاهان موسوم به «ترنس کالکون» میتوانند از فعالیت باکتریهای تشکیلدهنده جرمهای دندانی که اسید تولید کرده و سبب پوسیدگی دندانها میشوند، جلوگیری کنند.
بر اساس اين مطالعات، یکی از گیاهان حاوی این ماده، ریشه شیرینبیان است.
در این مواد گیاهی نوعی آنزیم وجود دارد که از رشد و پیشرفت و گسترش باکتریها در محیط داخل دندان پیشگیری کرده و به این باکتریها اجازه متصل شدن به دندانها را نمیدهد. به این ترتیب این باکتریها در محیط دهان رشد نکرده و در پایه دندانها مجتمع نخواهند شد و به تبع آن از پوسیدگی دندانها پیشگیری میشود.
دکتر «دومینیک کامپوپیانو» از دانشکده شیمی دانشگاه ادینبورگ، در این باره میگوید: «این کشف شگفتانگیز نشاندهنده اهمیت و پتانسیل بالای این گروه از مواد طبیعی موجود در غذاهاست که نقشی مهم در فناوریهای بهداشتی ایفا میکنند».
نظر شما