به گزارش مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشستی با خبرنگاران که در محل وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به موضوع انتخابات اظهار داشت: ما امسال در شرایطی خاص وارد دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری می شویم.
وی افزود: تا امروز حدود ۴ هزار نفر خود را در معرض نامزدی در انتخابات قرار دادند و در نشست های مختلف مجالس ترحیم و عروسی ها حضور پیدا می کنند و کاندیداتوری خود را اعلام می کنند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه امکان رقابت سیاسی بالا و باشکوهی در انتخابات پیش رو پیشبینی میکنیم، گفت: در انتخابات آینده وزن کشی سیاسی بالایی در کشور وجود خواهد داشت.
وزیر کشور تاکید کرد: وزارت کشور باید در جهت آماده کردن فضای انتخابات به صورت کاملا آرام، منطقی، سالم اقدام کند و هرگونه شائبه استفاده از ابزارها و دخالت های غیرقانونی را از میان بردارد و آماده فضای مشارکتی و حضور مردم توام با امنیت کامل در انتخابات باشد.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم در شرایط سختی مدیریت کشور را برعهده گرفت گفت: در دوره قبل رقابت ها در عرصه سیاسی ستیزه جویانه بود و دوگانگی و تنش های سیاسی بسیاری وجود داشت و وضعیت اقتصادی کشور مناسب نبود و از نظر امنیتی و دیگر مسائل، شرایط حضور یک دولت جدید را در عرصه خدمت رسانی طلب می کرد.
- در مسائل هسته ای دولت حقوق ملت را محقق کرد
رحمانی فضلی افزود: با تدبیر دولت و حمایت های مردم، توفیقات خوبی در عرصه اقتصادی و سیاسی به وجود آمد و امروز فضای سیاسی خوب در کشور حاکم است و همه رسانه ها و احزاب فعال هستند و خانه احزاب نیز به لطف خداوند احیا شد و به نتیجه رسید. در عرصه مطبوعات نیز رقابت خوبی وجود دارد و به استثنای برخی موارد که از عرصه انصاف خارج می شوند، شرایط خوبی حاکم است.
وزیر کشور با بیان اینکه دولت توفیقات خوبی در عرصه سیاست خارجی داشته است، ادامه داد: در مسائل هسته ای دولت توانست حقوق ملت را محقق کند و تحریم ها به عنوان یک عنصر تهدیدکننده برداشته شود و روابط با همسایگان و دیگر کشورها عادی تر شود.
وی با تاکید بر اینکه رسانه ها باید برای مردم امید ایجاد کنند، گفت: اگر امید باشد تلاش هم وجود دارد؛ در غیر اینصورت، هیچ تحرک و نشاطی در جامعه وجود نخواهد داشت.
رحمانی فضلی تأکید کرد: در هفته دولت با نگاه امیدبخشی، تحرک و پویایی تلاش کنیم و زحمات دولت را به اطلاع مردم برسانیم البته کارشناسی برخورد کردن و انتقاد کردن نیز می تواند به دولت کمک کند.
- در نحوه انتقال خبر انصاف رعایت نمیشود
وزیر کشور در ادامه با تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: موضوع خبرنگاری هر روز با گستردگی تکنولوژی دچار دگرگونی میشود و لازم است ابعاد این حرفه دارای تحول شود. هر قدر امر خبررسانی مؤثرتر، سریعتر و تأثیرگذارتر باشد، در جهتگیریهای جامعه اعم از دولت، مفیدتر است.
رحمانی فضلی افزود: آنچه مبنای تغییر خواهد بود، آگاهی بوده و کار خبرنگاری نیز آگاهی رساندن است و آگاهی، قدرت تصمیمگیری را افزایش می دهد و جهتگیریها را مشخص میکند.
وی با بیان اینکه ما در جامعهای هستیم که تمامی اخبار در دسترس همگان قرار دارد، گفت: شما هر روز از طریق اینترنت، موبایل و سایر امکانات میتوانید به اخبار زیادی دسترسی داشته باشید که اکثر این اخبار جدید است و هر کدام از آنها میتواند روی تصمیم و اقدام ما تأثیرگذار باشد.
وزیر کشور ادامه داد: اینگونه فکر نکنیم که اخبار، بلااثر هستند؛ تمامی خبرها میتواند در جهت تغییر نگرش و اقدامات مؤثر باشد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در زمان مسئولیتم در صدا و سیما بهخاطر دارم که تعداد خبرنگاران زیاد نبود و باشگاه خبرنگاران صرفا یک مکان آموزشی بود، تصریح کرد: همین باشگاه خبرنگاران تا امروز ۴ تا ۵ هزار نفر را آموزش خبرنگاری داده است و امروز همین افراد در عرصه خبرنگاری حضور دارند.
وی مقوله آموزش در عرصه رسانه را بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: آموزشها در این حوزه خیلی پایین است. بهعنوان مثال، من در حاشیه نشستها مشاهده میکنم که یک سوال در یک جلسه توسط ۱۰ نفر پرسیده میشود یا موضوعاتی مورد سوال قرار میگیرد که مسأله اصلی جامعه نیست یا به نوعی سوال میشود که معلوم است، خود خبرنگار از ماهیت و مفاهیم آن بیخبر و نسبت به آن ناآشنا است.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه آموزش خبرنگاری موضوعی است که باید عمیق و هدفدار به آن پرداخته شود، توضیح داد: هدف اصلی کار خبرنگار، حقیقتیابی است و همچنین باید انصاف و عدالت در نحوه ارائه خبر از سوی خبرنگار رعایت شود.
وی افزود: امروز در نحوه انتقال خبر مساله انصاف رعایت نمیشود و این امر خبرنگار را در موضع ضعف قرار می دهد و اعتماد مخاطب را سلب میکند.
وزیر کشور با بیان اینکه در حوزه خبر باید اهداف کلی نظام را مدنظر قرار دهیم، تاکید کرد: مسائلی مانند امنیت ملی، منافع ملی، قانونگرایی و کارآمدی از جمله اهدافی است که همگان موظف به اجرای آن هستند.
رحمانی فضلی معدل کار وزارت کشور در ارتباط با خبرنگاران و عرصه اطلاعرسانی را قابل قبول توصیف کرد و گفت: ما همواره توانستیم از ظرفیت خبر و اطلاعرسانی استفاده کنیم. امروز سخنگوی وزارت کشور به بسیاری از سوالات پاسخ میدهد، اما اگر سوالات تخصصی تر باشد، معاونت مربوطه پاسخگوی سوالات خواهد بود.
- امکان پیشبینی هواشناسی در سطح خُرد را نداریم
وی به مساله بروز بحران در کشور اشاره کرد و گفت: ما در بحث مدیریت بحران ۱۴ کمیته داریم که هر کدام وظیفه مشخصی را برعهده دارد. یک کمیته نیز کمیته اطلاعرسانی است؛ این کمیته وظیفه دارد به صورت لحظهای اخبار را مخابره و فضای رسانهای را مدیریت کند که مسئولیت آن با صدا و سیما است.
وزیر کشور افزود: در ماجرای سیل اخیر که یک اتفاق طبیعی بود و در همه دنیا ممکن است پیش بیاید، ۷ دقیقه بارندگی شد و در این ۷ دقیقه شدت جریان سیل خسارات زیادی را به بار آورد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ما امکان پیشبینی هواشناسی در سطح خُـرد را نداریم، تصریح کرد: در این حوزه تصمیم گرفتیم که بودجه لازم را برای پیشبینی در سطح خـُرد در نظر بگیریم.
وی تاکید کرد: متاسفانه در ساعات اولیه بروز سیل، همه رسانهها به دنبال این بودند که مقصر را پیدا کنند. در وسط بحران که مقصریابی نمیکنند! بلکه همه باید بحران را مدیریت کنند.
وزیر کشور در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تنها رسانههای اصلاح طلب را برای مصاحبه های مشروح انتخاب میکنید؟ عنوان کرد: من تنها با رسانههای اصلاحطلب صحبت نمیکنم و تنها خبرگزاری که رفتم ایرنا بوده است و اصلا نمیدانم یک خبرنگار که با من مواجهه میشود، اصولگراست یا اصلاحطلب، اما تنها سوالاتی را که میپسندم، پاسخ میدهم
نظر شما