به گزارش مهر، دکتر سید حسن هاشمی در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی كشور، از «ارائه خدمات در بیمارستانهای آموزشی و تداخل کاری در این زمینه» و «آزمونهایی که از پره انترنی تا بورد از دانشجویان اخذ میشود» به عنوان دو اشکال بزرگ نظام آموزش پزشکی نام برد و گفت: آزمونهای کشوری در حالت فعلی یکی از مشکلات نظام آموزش پزشکی است که حتماً باید به سمت استاندارد شدن پیش برود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه ایجاد رقابت منفی در رزیدنتها از اثرات منفی به غول تبدیل کردن آزمون بورد است، افزود: دیگر اکنون با ابزارهایی همچون موبایلهای هوشمند نیازی به محفوظات نیست؛ بلكه آنچه مغفول مانده مهارت است. مدلی که برای آزمونها در پیش گرفتهایم مناسب نبوده و باید استاندارد شود.
هاشمی با اشاره به اهمیت طرح آمایش آموزش پزشكي، گفت: از زمان تصویب طرح آمایش، بیش از ۵۰ مراجعه برای تاسیس دانشکده داشتهايم که اعلام کردهام بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نمیتوانیم مجوز بدهیم.
وی افزود: آمایش به ارتقاي کیفی کمک میکند و در برابر رشد بیرویه میایستد. در گسترش آموزش پزشكي حتما باید به کیفیت توجه شود و در حال حاضر زمان آن رسیده که دانشگاههای بزرگ در تربیت پزشک عمومی بازنگری کنند.
وزیر بهداشت خطاب به دانشگاهها در زمینه پذیرش دانشجوی خارجی، با بيان اينكه آرزو داشتم که ۲ هزار دانشجوی خارجی در یک دانشگاه ما پذیرش میشدند، گفت: این بسیار بد است که ما در جهت آموزش مسلمانهای منطقه تلاش نکنیم.
وی افزود: با پرديسهاي خودگردان و بینالملل موافق نیستم اما به هر حال این موضوع ساماندهی شده است. اما ای کاش میشد دانشگاه علوم پزشکی خصوصی ایجاد کرد که در کنار دانشگاه آزاد از اساتید بازنشسته بهره میگرفت. از سوی دیگر باعث میشد دانشجویان ایرانی به خارج از کشور نروند و دانشجویان پولی نیز در کنار روزانهها تحصیل نکنند.
هاشمی، پژوهش را اصل کار دانشگاهها برشمرد و گفت: قدرت و اقتدار در سایه علم و فناوری بدست میآید. درست است که مشکلات بهداشت و درمان وجود دارند اما پایه رفع همه آنها پژوهش است که با سرعت و کیفیت بهتر باید ادامه یابد تا بتوانیم در فناوری هم دستاوردهای خوبی داشته باشیم.
وی با اشاره به لزوم هزینهکرد درست بودجه پژوهش، گفت: پول پژوهش نباید در درمان و ساختمانسازی هزینه شود. بهترین دانشمندان دنیا را بشناسید آنهایی که با لباس ساده در دفاتری محقر کار میکنند درست خلاف آنچه در جهان سوم رخ میدهد. چرا که ثروت این افراد در مغزشان است نه در دفتر و ساختمان.
وی خاطرنشان کرد: در بحث پژوهش باید مراقب باشیم که آسیبی که به آموزش وارد شد به پژوهش وارد نشود. در مقطعی اهمیت انتشار مقالات برای دانشگاهها موجب فساد شده بود. برخی مجله خارجی اجاره کردند و از نظر عددی رتبه خود را ارتقا دادند.
وزیر بهداشت افزود: در حوزه شرکتهای دانشبنیان هم باید مراقبت باشیم مغزهایی که میتوانند موثر باشند درگیر وام و بازار و مسائل شرکت نشوند و توان آنها در جهت دیگری صرف نشود.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه دانشگاهها گفت: امسال پیشبینی میکنم به دلیل انتخابات، فضای دانشگاهها متفاوت باشد و این به این معنی است که مسئولان و روسای دانشگاهها جلسات منظمی با تشکلها داشته باشند و در جمعهای دانشجویی در مراکز آموزشی و خوابگا ها حضور پیدا کنند چرا که جوانان در معرض انواع آسیبها هستند.
وزیر بهداشت به روسای دانشگاهها تاکید کرد: در زمینه انتخابات به طور کامل مراقب باشید که له و علیه هیچ کاندیدايی موضعگیری نشود و حوزه سلامت هیچ دخالتی در این زمینه نداشته باشد.
وی یادآور شد: دانشگاههایی که در مناطق اهل تسنن قرار دارند توجه کنند و وقت بگذارند. دشمن اختلافات مذهبی را پیگیری میکند و شما باید تا میتوانید به این مناطق خدمت برسانید، هیچ احساس تبعیضی نباید ایجاد شود. البته مراجع عظام و روحانیون اهل سنت نیز مانع از ورود اندیشههای ناپاک شدهاند.
نظر شما