ايسنا نوشت: دکتر رسول دیناروند درباره سرانجام بررسیهای انجام شده در مورد آبهای بسته بندی گفت: 311 نمونه در کشور مورد بررسی قرار گرفتند که 37 مورد آنها مشکل داشت و نهایتا نیز 12 مورد آنها منجر به توقف خط تولید شد. به این شرکتها نیز اخطار داده شد که باید نمونههایشان را از سطح بازار جمع آوری کرده و تولید و توزیعشان را زمان انجام اصلاحات مورد نیاز، متوقف کنند.
وی افزود: در صورتی که اصلاحات این شرکتها مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گیرد، اجازه ورود مجدد به بازار را خواهند داشت. متاسفانه یکی از این شرکتها تحت عنوان آب معدنی دماوند، اخطار سازمان غذا و دارو را رعایت نکرد و با وجود آنکه بازرسان ما از دانشگاه علوم پزشکی مربوطه به پلمپ خط تولید آن اقدام کرده بودند، اما این شرکت تولید و توزیعش را ادامه داده بود.
دیناروند در این باره ادامه داد: این شرکت آب بسته بندی محصولاتش را از بازار جمع آوری نکرده و به جهت آنکه اخطار قبلی را نیز رعایت نکرده بود، مجددا پلمپ شد. ما نیز مجبور شدیم که اطلاع رسانیهای لازم را به مردم داشته باشیم. این در حالیست که ما علاقمند نیستیم وضعیت صنعت را در بازار دچار خطر کنیم، اما این تا زمانی است که طرف مقابل ما دستورات نظارتی را رعایت کند؛ دستوراتی که برای سلامت مردم است.
وی در این باره افزود: این فراورده نیز آب معدنی دماوند نیست. این شرکت از سال گذشته موظف شده بود آب آشامیدنی تولید کند؛ چرا که آب زمانی "معدنی" میشود که بسته بندی آن بدون هیچ اصلاحی در خط صورت گیرد؛ یعنی نیازی به تصفیه شیمیایی - فیزیکی، ازن زدن، استفاده از UV یا فیلتراسیونهای شدید را نداشته باشد. بر همین اساس «دماوند» موظف شده بود که برای ورود به بازار به آب آشامیدنی تبدیل شود نه آب معدنی.
دیناروند ادامه داد: در مجموع ایرادهایی به کار این شرکت گرفته شده بود، از طرفی فراورده مربوطه آلودگی میکروبی هم داشت. بر همین اساس ناچار شدیم که اطلاع رسانیهای لازم را به مردم داشته باشیم تا مردم هم در جریان باشند. قاعدتا این شرکت باید پاسخگوی تخلفش در دستگاه قضایی باشد.
وی در پاسخ به اظهارات مسئولان این شرکت آب بستهبندی مبنی بر توقف خط تولید با اخطار اول تاکید کرد: ورود مجدد «دماوند» به بازار نیازمند انجام اصلاحات مذکور است. بازرسین ما از تولید و توزیع این شرکت پس از پلمپ اولیه، فیلمبرداری کردهاند. مردم نیز خودشان میدانند که طی 10 روز اخیر این آب معدنی در بازار وجود داشته، این در حالی است که وقتی قرار شده تولید و توزیعی نداشته باشد، قاعدتا نباید در بازار هم وجود داشته باشد.
دیناروند افزود: به هیچ وجه برای ما قابل پذیرش نیست شرکتی بزرگ که یک چهارم بازار آب بستهبندی شده کشور را در اختیار دارد با دستگاه نظارتی مقابله کند. این موضوع نه به نفع آن شرکت و نه به نفع سلامت مردم نخواهد بود. باید ضوابط مربوطه رعایت شود. مطمئنا اگر این شرکت ضوابط مربوطه را رعایت میکرد، اکنون اصلاح شده بود و در بازار هم وجود داشت.
رئیس سازمان غذا و دارو در پایان تاکید کرد: هر کدام از آبهای بستهبندی شده که در بازرسی مجدد مشخص شود دستور توقف را رعایت نکردهاند، شک نکنید که اطلاع رسانیهای لازم به مردم انجام خواهد شد.
نظر شما