یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۷
۰ نفر

همین روزها نخستین حجاج به میهن برمی‌گردند و شیوع ویروس بیماری تنفسی کرونا در عربستان همزمان با موسم حج شدت بیشتری می‌گیرد.

بیماری کرونا

اين موضوع مي‌تواند به‌دليل ازدحام بيش از حد حاجيان در اين كشور و عدم‌رعايت نكات بهداشتي در ايام حج باشد. اگرچه بيشترين مبتلايان به اين ويروس تنفسي در فصول سرد سال مشاهده مي‌شوند اما امسال با اينكه هوا هنوز سرد نشده اين ويروس در عربستان شيوع داشته و احتمال مي‌رود كه با بازگشت حجاج اين ويروس نيز وارد كشورمان شود. دليل اين موضوع مي‌تواند بستري شدن تعداد زيادي از حاجيان در بيمارستان‌هاي اين كشور بعد از وقوع حادثه منا باشد. وزير بهداشت و درمان روز گذشته با اعلام اينكه احتمال انتقال اين بيماري به كشورمان توسط حاجيان بستري شده در بيمارستان‌هاي عربستان وجود دارد، از افزايش سختگيري‌ها در مبادي ورودي كشور خبر داد و اين سختگيري‌ها را براي سلامتي حجاج و خانواده‌هايشان ضروري دانست.

اما وزارت بهداشت براي تشخيص اين بيماري در ميان حجاج چه روشي را انتخاب كرده است؟ آنطور كه دكتر هاشمي مي‌گويد: ‌روش تب‌سنجي روش چندان دقيقي نيست اما در كشور ما به روش خوداظهاري حاجيان اعتماد مي‌شود چرا كه خود مردم بهتر از همه مي‌توانند مراقبت كنند. اما درخصوص حاجياني كه در بيمارستان بستري بوده‌اند مقداري سختگيري مي‌شود چرا كه احتمال انتقال بيماري در بيمارستان‌هاي عربستان بيشتر وجود دارد.

  • ستاد ويژه در وزارت بهداشت

ستاد ويژه پيشگيري و كنترل كرونا ويروس از چندي قبل در وزارت بهداشت كار خود را آغاز كرده تا با بازگشت نخستين گروه از حاجيان از سرزمين وحي اقدامات لازم را درخصوص پيشگيري از شيوع اين بيماري در كشور انجام دهد.

به‌گفته علي اكبر سياري، معاون بهداشت وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي امروز در 19فرودگاه كشور كه حجاج به آن وارد مي‌شوند، حاجياني كه احتمال مبتلا شدن به ويروس كرونا در آنها بيشتر است شناسايي و تحت درمان قرار مي‌گيرند.

دكتر محمد مهدي گويا رئيس مركز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت هم مي‌گويد: تا‌كنون موردي از بيماري كرونا در بين حجاج ايراني گزارش نشده اما نگراني ما از حادثه رمي جمرات بود كه تعداد زيادي از مجروحين به بيمارستان‌هاي عربستان منتقل شدند.

  • كرونا چيست؟

اين ويروس مي‌تواند طيف وسيعي از بيماري سرماخوردگي تا بيماري حاد تنفسي را ايجاد و مرگ‌ومير بالاي 50درصدي را به‌دنبال داشته است، چرا كه 50درصد بيماران بعد از تحمل بيماري شديد تنفسي و بستري در بخش مراقبت‌هاي ويژه در نهايت فوت مي‌كنند.كرونا واكسن ندارد.

  • چگونه مبتلا مي‌شويم؟

ويروس‌هاي انساني كرونا از يك فرد مبتلا به فردي ديگر، از طريق هوا به‌وسيله عطسه يا سرفه و تماس نزديك فردي مانند لمس كردن يا دست دادن انتقال مي‌يابد. اما امسال اين ويروس قبل از شروع فصل سرما در ايام اعمال حج تمتع نيز مشاهده شده است. علائم اين بيماري ممكن است شامل آبريزش بيني، سرفه، گلودرد و تب باشد. اين بيماري در افرادي كه عارضه قلبي يا سيستم‌هاي ايمني ضعيف دارند و افراد مسن شايع‌تر است.

  • چطور مبتلا نشويم؟

بهترين كار براي مبتلانشدن به بيماري كرونا مراقبت و پيشگيري است. حفظ بهداشت شخصي، شست‌وشوي مرتب دست‌ها بعد از تماس با اشيا، شست‌وشوي مرتب دست‌ها بعد از دستشويي و قبل از خوردن غذا، گرفتن دستمال جلوي مجاري تنفسي حين سرفه و يا عطسه و انداختن آن در سطل دربسته، امتناع از خوردن مواد غذايي مشكوك و رعايت فاصله 2متري از افراد مبتلا يا مشكوك به بيماري.

  • درصورت ابتلا چه كنيم؟

قبل از هر خوددرماني به پزشك مراجعه كنيد و علايم بيماري خود را كامل و واضح شرح دهيد. هنگامي كه بيمار هستيد، در خانه بمانيد، از تماس نزديك با ساير افراد خودداري كنيد، هنگام سرفه و عطسه، جلوي دهان خود را بگيريد، اشيا و سطوح را تميز و غيرآلوده نگه‌داريد. در هنگام بيماري از در آغوش گرفتن، دست دادن و روبوسي با ديگران خودداري كنيد.

کد خبر 308551

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha