دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۰
۰ نفر

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه شهرستان زابل از ابتلای شترهای وارداتی آلوده به ویروس کرونا در سیستان خبر داد.

شتر


هوشنگ ناظري به خبرگزاري مهر گفت:با توجه به مشاهده بيماري مِرس يا كرونا در بين شترهاي وارداتي در قرنطينه‌هاي شهرستان زابل كه به سندروم تنفسي در خاورميانه معروف است، كشتار شتر در اين منطقه بدون آنجام آزمايش‌هاي لازم و نمونه‌برداري ممنوع است. در اين راستا از سازمان دامپزشكي خواسته شده تا از تمام شترهاي موجود در سطح منطقه نمونه‌گيري انجام شود.

او تأكيد كرد: ابتلا و مشاهده اين بيماري در شترهاي وارداتي منجر به تشديد تدابير بهداشتي شده و تا زماني كه اطمينان لازم از صحت و سلامت آنها حاصل نشود اجازه كشتار، واردات و صادرات شتر داده نخواهد شد. در همين راستا كشتار خانگي دام در اين شهرستان غيرمجاز و ممنوع است و قصابان موظفند دام‌هاي خود را براي كشتار به كشتارگاه صنعتي محمدآباد انتقال دهند. در حال حاضر تعداد ۲۵۰نفر شتر وارداتي در 3نقطه شهرستان زابل قرنطيه شده‌اند و هنوز تصميم نهايي براي انتقال آنها گرفته نشده است.

نمونه‌برداري مثبت بود

معاون سلامت اداره كل دامپزشكي سيستان و بلوچستان نيز در اين‌باره گفت: نمونه‌برداري‌هاي انجام شده از شتر‌هاي موجود در قرنطينه‌هاي اين سازمان در منطقه سيستان ابتلا و وجود عامل اين بيماري در بدن احشام مورد نمونه‌برداري را تأييد مي‌كند.

دكتر غلامرضا سرگزي گفت: نمونه‌برداري‌هاي انجام شده از شتر‌هاي وارداتي به سيستان حاكي از ابتلاي تعدادي از احشام به اين بيماري است. با وجود اينكه عامل بيماري در بدن اين حيوانات وجود داشته و آزمايش‌ها‌ مثبت گزارش شده، اما علائم باليني تاكنون در اين حيوانات بروز نكرده است. تاكنون گزارشي مبني بر مرگ اين حيوانات بر اثر اين بيماري گزارش نشده اما تماس اين حيوانات با ساير دام‌ها و همچنين انسان خطرساز است.

وي ماهيت دوران قرنطينه را پاكسازي بدن دام از اين ويروس عنوان كرد و افزود: كشتار اين دام‌ها تحت نظر مسئولان بهداشتي و ناظران سازمان دامپزشكي و مصرف گوشت آنها درصورتي‌كه با رعايت نكات بهداشتي انجام گيرد و مرحله پيش سرد درخصوص آن رعايت شود خطري براي سلامت انسان‌ها ندارد.

او گفت: با توجه به مشاهده شدن عامل اين بيماري در دام‌هاي وارداتي لذا سازمان دامپزشكي مجوز ورود ‌ يا صادرات اين حيوان را به داخل استان و يا خارج استان نمي‌دهد و اين دام‌ها درصورت بروز علائم باليني بايد معدوم شوند.

مهم‌ترين اقدام پيشگيرانه پرهيز از نزديك شدن به شتر در كشورهاي درگير با اين بيماري به‌خصوص عربستان و امارات است، خوردن گوشت شتر نيز فقط درصورت پخت كامل آن توصيه مي‌شود.

۷۰هزار شتر در سيستان و بلوچستان

معاون بهبود توليدات دامي جهادكشاورزي سيستان و بلوچستان نيز در پاسخ به اين سؤال كه آيا سلامت ساير دام‌هاي استان با ورود اين ويروس تهديد مي‌شود، گفت: درخصوص ورود اين بيماري اطلاعي نداشته و وظيفه برخورد و هرگونه تمهيدات بر عهده سازمان دامپزشكي است.

مجتبي پيري افزود: به هرترتيب نگهداري شترها درصورت آلودگي در قرنطينه‌هاي دامي استان مشكلي براي ساير شتر‌ها ايجاد نخواهد كرد. در حال حاضر تعداد ۷۰هزار نفر شتر در استان موجود است و بنا بر سياست‌هاي حمايتي و ابلاغي واردات شتر به استان ممنوع اعلام شده است. دام‌هاي زنده پس از واردات، وارد مرحله قرنطينه شده و پس از آن وارد واحدهاي پرواربندي مي‌شود كه بعد از آن كشتار و بسته بندي شده و به‌صورت كاملاً بهداشتي وارد بازار گوشت كشور و استان خواهد شد و بازار اصلي اين محصولات در تهران، اصفهان، شيراز و مشهد است.

تشديد مراقبت‌هاي بهداشتي

درهمين رابطه معاون دانشگاه علوم پزشكي زابل نيز از تشديد مراقبت‌هاي بهداشتي در اين منطقه خبر داد. جواد اكبري‌زاده گفته تشكيل تيم واكنش سريع، هماهنگي ايجاد شده با دامپزشكي، توزيع مواد آموزشي به دامدارها و برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي ازجمله اقدامات انجام شده درخصوص پيشگيري از اين بيماري است. با توجه به نزديكي ورود حجاج به منطقه، يك تيم از دانشگاه علوم پزشكي زابل كه از آغاز سفر همراه اين زائران بوده تمهيدات لازم را در دست بررسي دارد كه خوشبختانه تاكنون هيچ مورد مثبتي از بيماري كشنده مِرس در ميان حجاج گزارش نشده است.

كرونا چيست؟

كروناها خانواده بزرگي از ويروس‌‌ها هستنـــد كــــه از ويروس‌هاي سرماخوردگي معمول تا ويروس‌هاي مسبب بسياري از بيماري‌هاي كشنده ديگر مانند سارس و مرس را شامل مي‌شوند. علائم بيماري مرس هم در مراحل اوليه به سرماخوردگي شباهت دارد و تب، سرفه و تنگي نفس از علائم آغازين بيماري است كه به‌تدريج وخيم‌تر شده و درصورت عدم‌دريافت كمك‌هاي بهداشتي به مشكلات تنفسي شديد و عوارض گوارشي و نارسايي كليه‌ها منجر خواهد شد. بيماري مانند سرماخوردگي از طريق ترشحات بدن موجود آلوده قابل انتقال است و با عطسه و سرفه بيمار يا ناقل ويروس، در فضا انتشارمي‌يابد.

اين بيماري بين انسان و برخي حيوانات مشترك است و حيواناتي مانند شتر، خفاش، ميمون و تماس با حيوانات آلوده مي‌تواند بيماري را به انسان منتقل كند. اين بيماري بيشتر در كشور عربستان ديده شده كه تاكنون ۷۵۷ نفر به آن مبتلا شده‌اند و متأسفانه تعداد ۳۲۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

مورد مشكوك به تب كريمه‌كنگو در خراسان شمالي

يك مورد مشكوك به بيماري تب‌كريمه كنگو در خراسان شمالي مشاهده شده است. به گفته معاون مركز مديريت بيماري‌هاي واگير‌دار وزارت بهداشت پايين آمدن پلاكت خون و بروز خونريزي نيز‌ ابتلا به بيماري تب‌كريمه تعبير مي‌شود. اين بيماري آندميك بوده و در كشور بين ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر در سال مبتلا به آن مي‌شوند كه سال به سال شاهد نوسان تعداد بيماران در كشور هستيم. در بهترين شرايط درماني اين بيماري در كشور، ۱۰ درصد تلفات خواهيم داشت.

 

کد خبر 276045

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha