به گزارش سایت اینترنتی "ماسنیوز"(" ،(mosnews.comویتالی دیویدوف" قائممقام آژانس فضایی روسیه اعلام کرد ایستگاه فضایی جدید به طور ویژه برای تولید موادی که ساخت آنها روی زمین ممکن نیست و همچنین برای توسعه روشهای نظارت زمین از فضا، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی افزود: با استفاده از ایستگاه فضایی بینالمللی فعلی تنها تا ۱۰ درصد از خاک روسیه از فضا قابل نظارت است، اما ایستگاه فضایی بعدی تا ۱۰۰ درصد از خاک روسیه را پوشش خواهد داد.
"دیویدوف" همچنین اعلام کرد آژانس فضایی روسیه در سالهای ۲۰۱۵تا ۲۰۲۵ فناوریهای مورد نیاز برای اعزام انسان به کره ماه و سیاره مریخ را آزمایش خواهد کرد و از آن تاریخ به بعد تلاش برای انجام این برنامههای فضایی آغاز خواهد شد که این امر با همکاری متناسب سایر کشورهای جهان صورت خواهد گرفت.
ایتسگاه فضایی بینالمللی فعلی در ارتفاع ۳۵۴کیلومتری از سطح زمین قرار داشته و همواره ۲یا ۳فضانورد به شکل دائمی در آن ساکن هستند.
دانشمندان سازمانهای فصایی کشورهای مختلف هماکنون تلاش میکنند با استفاده از تجربیات و آزمایشهای انجام گرفته در این ایستگاه فضایی به اطلاعات مورد نیاز برای سفرهای طولانی مدت انسان به سایر کرات، از جمله تاثیر قرارگرفتن بلند مدت در شرایط بیوزنی، دست یابند.
روند ساخت ایستگاه فضایی بینالمللی فعلی با همکاری ۱۶کشور جهان از جمله آمریکا، روسیه، ژاپن، کانادا، برزیل و ۱۱کشور عضو آژانس فضایی اروپا دنبال میشود.
این ایستگاه در حال حاضر با سرعت ۲۸هزار کیلومتر در مدار کره زمین حرکت میکند و در هر ۹۰دقیقه یک دور کامل به دور زمین میزند. وزن فعلی ایستگاه فضایی بینالمللی ناتمام، در حدود ۱۹۷تن است.
پس از قرارگرفتن نخستین بخش از ایستگاه فضایی در مدار کره زمین در سال ۱۹۹۸با یک موشک روسی از نوع "پروتون"، تکمیل این ایستگاه با پرتاب مداوم موشکهای باری روسی و شاتلهای آمریکایی تا سال ۲۰۰۳به شکل منظم ادامه یافت، اما با بروز حادثه انفجار شاتل "کلمبیا" در سال ۲۰۰۳و مرگ هفت خدمه آن و در نتیجه توقف پرواز ناوگان شاتلهای "ناسا"، روند ساخت ایستگاه فضایی نیز عملا متوقف شد.
شاتلهای سازمان "ناسا" به علت برخورداری از قابلیت حمل محمولههای باری بزرگ، از سهم مهمی در حمل قطعات و تجهیزات حجیم ساخته شده برای این ایستگاه از زمین به فضا برخوردار هستند و توقف پرواز آنها عملا روند ساخت ایستگاه فضایی را مختل میکند.
سازمان "ناسا" پس از یک وقفه چند ساله، در ماههای اخیر دو بار شاتل "دیسکاوری" خود را با هدف آزمایش تمهیدات امنیتی جدید درنظر گرفته شده برای شاتلها، به ایستگاه فضایی فرستاد، اما در این ماموریتها فضانوردان تنها به تعمیرات و نگهداری ایستگاه و حمل آذوقه مورد نیاز دو خدمه ساکن در این استگاه اقدام کردند و ادامه روند ساخت ایستگاه با پرواز شاتل "آتلانتیس" در روزهای آینده، آغاز خواهد شد.
"ناسا" قصد دارد تا سال ۲۰۰۹فضای داخلی ایستگاه بینالمللی فضایی را به اندازه فضای داخلی یک خانه پنج اطاق خوابه برساند و با افزودن یک حمام-دستشویی و آشپزخانه دیگر، امکانات لازم برای افزایش تعداد خدمه ایستگاه از ۳نفر فعلی به ۶نفر را فراهم کند.
هماکنون ۱۵قطعه و تجهیزات مهم در زمین ساخته شده و در انتظار ارسال به فضا برای نصب در ایستگاه فضایی هستند که از میان آنها میتوان به یک آزماشگاه ساخت ژاپن، یک آزمایشگاه ساخت سازمان فضایی اروپا و یک روبات با دو بازوی متحرک به نام "دکستر" ساخت کشور کانادا، اشاره کرد.
برای ارسال و نصب تمامی این تجهیزات در ایستگاه فضایی بنالمللی، ۱۵ تا ۱۷پرواز شاتل الزامی است که پرواز "آتلانتیس" در روزهای آینده نخستین مورد از این ماموریتها خواهد بود.
"ناسا" قصد دارد تا سال ۲۰۱۰ناوگان شاتلهای فضایی خود را بازنشسته کند و به همین علت مجبور است تا آن تاریخ برای انجام پروازهای یاد شده، برنامه سنگینی را برای دو شاتل باقی مانده خود (دیسکاوری و آتلانتیس) در نظر بگیرد.
هماکنون آژانس فضایی روسیه درحالی که هنوز روند ساخت ایستگاه فضایی بینالمللی به پایان نرسیده، از برنامه این کشور برای ساخت یک ایستگاه فضایی جدید خبر داده است که پس از سال ۲۰۱۵در مدار کره زمین قرار خواهد گرفت.