همشهری آنلاین: رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل آنکه گروه‌های افراطی، رفتارهای منافی با احساسات و عواطف انسانی را به نام دین و در مقابل چشمان جهانیان انجام می‌دهند، مناسب است موضع اسلام نسبت به احساس و عاطفه اسلامی برای نسل امروز تبیین شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در جمع گروهی از مسلمانان کشورهای مختلف اسلامی در آلمان، افزود: در شرایط امروزی که گروه‌های افراطی، فطرت انسانی از جمله احساس و عاطفه را هدف قرار داده‌اند و دینی بی‌رحم و بی‌عاطفه را به نمایش گذاشته‌اند، لازم است کوشش درخوری از سوی حوزه‌های علمیه و شخصیت‌های متفکر جهان اسلام در جهت تبیین این جمله حضرت امام صادق (ع) «هَل الدّین إلاّ الحُبّ» به عمل آورند.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: حوزه و شخصیت‌های بزرگ جهان اسلام همچنین نسبت به تبیین آیه 30 سوره الروم « فِطْرَةَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا لَا تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ...» اقدام نمایند، یعنی آشکار سازند که چه رابطه‌ای بین فطرت انسانی و دین وجود دارد.

مبلغی خاطرنشان کرد: البته در گذشته مرحوم علامه طباطبائی و به دنبال آن شهید مطهری و سایر بزرگان دینی، کوشش‌های علمی درخور توجهی در جهت ارتباط بین فطرت و آموزه‌های دین به عمل آوردند و با طرح نظریه فطرت، حقایق ناگفته‌ای را در ارتباط با مسائل اجتماعی اسلام آشکار کردند.

وی ادامه داد: ما امروزه اگر بخواهیم دین را در قالب یک نظریه اجتماعی، در قبال مکتب‌های دیگر استواری ببخشیم و از منبع لایزال دین در ارتباط با مسائل جامعه انسانی بهره بگیریم چاره‌ای به جز طرح نظریه فطرت در نگاه به دین و تبیین دین نداریم.

وی با اشاره به اینکه حب به خداوند از کانون محبت و احساس نهفته در طبیعت انسان می‌جوشد، اظهار داشت: اسلام نه تنها عاطفه‌کُش و انسانیت‌کُش نیست بلکه عاملی برای تقویت، تکمیل و مجال دادن این صفت‌های مهم انسانی است و این از اهم ضرورت‌های دینی در شرایط کنونی است.

مبلغی گفت: سیره اهل بیت عصمت و طهارت (ع) منبع غنی و پرباری برای شناخت جایگاه احساس و عاطفه و محبت در دین است.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم فضای رفتن انسان‌ها به خداوند و ارزش‌های اسلامی را فراهم آوریم، هیچ‌گاه نباید احساس، محبت و عاطفه را که در نهاد انسان به ودیعت نهاده شده است را تخریب کنیم؛ بلکه باید به تقویت حداکثری آنها دست بزنیم.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: اهل بیت عصمت و طهارت (ع) هم دارای عاطفه انسانی بودند و هم عاطفه آنها از شدت و سطح بالاتری نسبت به عاطفه انسان‌های عادی برخوردار بود.

مبلغی خاطرنشان کرد: آنچه برای ما شیعیان و پیروان اهل بیت (ع) بسیار دردناک و سوزناک است این است که شخصیت‌های اینگونه دارای احساس و عاطفه، در روز عاشورا دچار آن همه مصیبت شدند.

وی گفت: اگر مقتل را مرور کنیم به مواردی برمی‌خوریم که امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) یا سایر اهل بیت (ع) گریه می‌کردند که تاریخ آمده است گریه بلند و یا همراه با بیهوشی به آنها دست می‌داده است، طبیعتاً این حالت را باید برخاسته از شدت عاطفه آنان به حساب آورد.

مبلغی اظهار داشت: در مقتل‌هایی وارد شده است که امام حسین (ع) در جاهایی به شدت گریه کرده و حتی صدای خود را نیز از شدت گریه بلند می‌کرده است، جاهایی هم است که آنقدر این گریه شدت پیدا می‌کرد که حالت بیهوشی به آن حضرت دست می‌داد.

وی گفت: اهل بیت (ع) در کنار احساس و عاطفه قوی، از احساس برتر نسبت به خداوند، حب بیشتر نسبت به ذات مقدس او و توجه خاص و با همه وجود نسبت به آن مبدا جمال و کمال برخوردار بودند.

رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي افزود: انسان دارای احساس و حب واجد آمادگی بیشتری برای رفتن به سمت معنویت و توجه عمیق به خداوند است و عبادت‌های او نیز معنادارتر است.

حجت‌الاسلام مبلغي یادآورشد: نگاه انسان بی‌احساس نسبت به خداوند، عاری از محبت است و در حقیقت او واقعیت دین که عبارت از حب (هل الدین الا الحب) است را در اختیار ندارد.

کد خبر 311222

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha