همشهری آنلاین: رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه دستورالعمل استفاده از گوشی های هوشمند مسئولان تنظیم شده است، گفت: مخالف شبکه های اجتماعی نیستیم بلکه می توان به عنوان فرصت از آن ها استفاده کرد.

 غلامرضا جلالی

به گزارش ایرنا، سردار غلامرضا جلالی روز یکشنبه در نشست خبری پیرامون دوازدهمین سالگرد پدافند غیرعامل کشور و همایش سراسری پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به اینکه در ارتباط با نحوه استفاده از گوشی های هوشمند مسئولین دستورالعملی آماده شده است، افزود: در این دستورالعمل نحوه عملکرد گوشی هوشمند در سازمان هایی که اطلاعات آن ها طبقه بندی و قید شده است البته در کنار این دستورالعمل باید زیرساخت امنیتی آن نیز در کشور برقرار شود.

وی در ارتباط با اینکه چه میزان از پدافند غیرعامل به تلفن هوشمند مربوط می شود، گفت: یک فناوری جدید سایبری ایجاد شده است که تاثیر خود را بر روی تمام فضاهای مربوط می گذارد.

جلالی افزود: در سندهای مربوط به سایبری کشورهای پیشرفته نیز نحوه استفاده هوشمند از ابزار و ارتقا سطح دانش سایبری مسئولان آمده است گوشی هوشمند ایجاد ورود اطلاعات شخصی می کند و این موضوع موجب خروج نابهنگام اطلاعات شخصی نیز می شود.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تاکید بر اینکه گوشی های هوشمند ابزار تهدید و استفاده از داده های مهم هستند، گفت: لازم است که علاوه بر بهر ه برداری از مزایای این گوشی ها، کنترلی در برابر تهدیدات آن نیز انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه گوشی های هوشمند ابزار جمع آوری اطلاعات است و هم اکنون متاسفانه هیچ نوع سروری برای بک آپ این گوشی ها در داخل کشور نداریم، گفت: باید شرایطی ایجاد شود تا اطلاعاتی که از طریق این گوشی ها مبادله می شود به بیرون از کشور درز پیدا نکند.

جلالی با تاکید بر اینکه هم اکنون گوشی های هوشمند در اختیار مسئولان حاکمیت قرار دارد، گفت: مسئولانی که در مراکزی رفت و آمد می کنند که اطلاعات حکومتی رد و بدل می شود، نباید به راحتی از گوشی های هوشمند استفاده کنند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: دستورالعمل نحوه استفاده از گوشی های هوشمند در زیرساخت های حیاتی کشور برای مسئولان تدوین شده که این دستورالعمل علاوه بر تکالیف ایجابی، آموزش، توجیه و تفهیم خطرات استفاده از این گوشی ها، اقدامات سلبی را نیز برای استفاده نکردن مسئولان از این گوشی ها در بر دارد.

وی با تاکید بر اینکه زیرساخت های حفاظتی به عنوان سرمایه های کشور باید مورد حفاظت قرار گیرد، گفت: متاسفانه عدم توجیه مسئولان و عدم اشراف آنها به فناوری سایبری باعث شده که توجه زیادی به درز اطلاعات نشود.

جلالی بر ارتقای سواد سایبری مسئولان و درک واحد از موضوع امنیت سایبری در کشور تاکید و اضافه کرد: در این راستا حتی موضوع تبادل اطلاعات در شبکه های اجتماعی نیز باید مورد توجه قرار گیرد، چرا که اطلاعات کاربران در این شبکه ها در اختیار شرکت های چندملیتی قرار می گیرد و می تواند بسترساز جنگ نرم باشد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در مورد ورود این سازمان به مسئله فیلترینگ به عنوان یکی از ابزارهای پدافند غیرعامل گفت: ما در این زمینه تاکنون ورود نکرده ایم و این موضوع مربوط به کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ است.

وی از برنامه مشترک با شرکت ارتباطات زیرساخت برای حفاظت از اطلاعات و سرمایه های حکومتی خبر داد و گفت: باید برای جلوگیری از نشر اطلاعات از طریق گوشی های هوشمند، خودمان دارای سامانه گوشی هوشمند بومی باشیم، بر این اساس مدیریت نرم افزاری بر روی گوشی های هوشمند را به صورت پایلوت اجرا کرده ایم تا نرم افزارهای این گوشی در چارچوب کنترل ما قرار گیرند. همچنین باید مرکز بک آپ و سرور گوشی ها را در داخل کشور داشته باشیم که بتوانیم اطلاعات را تحت کنترل خودمان درآوریم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به استراتژی های این سازمان در حوزه سایبر، گفت: برقراری امنیت در کشور با استفاده از ابزار غیربومی سایبری، غیرممکن است، بر این اساس طرح های بومی در دستور کار سازمان پدافند غیرعامل قرار گرفته و در این راستا مرکز تولید بومی پدافند سایبری راه اندازی شده است.

وی تصریح کرد: در این مرکز که متشکل از بخش دفاعی کشور و شرکت های دانش بنیان است، براساس نقشه راه، تولید، حمایت ، کنترل و تست ابزارهای بومی در حوزه سایبری را در دستور کار داریم.

جلالی از تولید موفقیت آمیز نرم افزار اسکادا با ایجاد کنسرسیوم داخلی از شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: این سیستم پس از تست اولیه امنیتی، به صورت صد درصد بومی در شرکت مپنا برای سامانه های برق و هسته ای کشور با تولید صنعتی مورد استفاده قرار گرفته است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: همچنین آنتی ویروس «پادویش» به عنوان ضد بدافزار بومی توسط دانشگاه شیراز و با شرکت های دانش بنیان، تولید و به عنوان یک محصول ملی به بازار جهانی عرضه شد.

وی ادامه داد: این ضد بدافزار بومی هم اکنون در رنکینگ جهانی دارای رتبه است، اما شرکت های خارجی قیمت آنتی ویروس ها را تا 80 درصد کاهش داده اند تا در یک اقدام خیانت بار موفقیت شرکت های دانش بنیان داخلی با شکست مواجه شود.

سردار جلالی با اشاره به دوازدهمین سال تأسیس پدافند غیرعامل و حکم انتصاب جدید وی از سوی مقام معظم رهبری به عنوان ریاست این سازمان، گفت: در حوزه پدافند غیرعامل 8 گرایش جدی را مدنظر قرار داده ایم که شامل پدافند سایبری، پدافند زیستی، پدافند پرتوی، پدافند شیمیایی، پدافند اقتصادی، پدافند کالبدی، پدافند مردم محور و پدافند آمادگی در برابر تهدیدات تمام حوزه ها است.

وی در خصوص شناسایی تهدیدات فضای سایبری کشور، افزود: ماهانه و به صورت سالیانه گزارش های تحلیلی از تهدیدات و حملات سایبری که از گیت وی کشور صورت می گیرد، شناسایی و مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه حملات سایبری در سه دسته نفوذ و هک فردی و انگیزه مجرمانه و شخصی، هک گروهی با اهداف تروریستی و سیاسی و حملات کشورهای متخاصم به حوزه های مختلف کشور تقسیم بندی می شوند، گفت: 96 درصد از حملات سایبری به کشور را هک گروهی با اهداف تروریستی و سیاسی تشکیل می دهند و حدود 3 تا 7 درصد و به طور میانگین 4 درصد این حملات به صورت حملات کشورهای متخاصم با ابزارهایی از جمله سلاح های سایبری و بدافزارها هستند که مراکز حیاتی و حساس کشور را هدف حمله قرار می دهند.

وی افزود: براساس گزارش های تحلیلی تا پایان سال 93 و جمع بندی انجام شده از سطح تهدیدات فضای سایبر کشور در زیرساخت های حیاتی، در یک سال گذشته هیچ گونه حمله موثری که بتواند مراکز حساس و حیاتی کشور را تهدید کند، از سوی کشورهای متخاصم نداشتیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد: این نشان می دهد که اقدامات سازمان پدافند غیرعامل در فضای سایبری پاسخ داده و تمامی زیرساخت ها کنترل شده است.

کد خبر 312256

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha