همشهری آنلاین: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به تصویب برجام، با بیان اینکه اکنون کار تیم هسته‌ای تمام و کار دیگر دستگاه‌های دولتی آغاز شده است، گفت: بنابراین جایی که تولید داخل داریم آنرا تقویت کرده و به صادرات می‌پردازیم؛ در غیر این صورت، از کمپانی‌های معتبر استفاده شده و دست سودجویان و دلالان را از این حوزه قطع می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، ‌دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه نشست سفرا و روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران و مسئولین نظام سلامت، در جمع خبرنگاران گفت: کار تیم هسته‌ای ما تمام شده و حالا کار ما آغاز شده است. من مطمئنم که به فراخور فرصت‌هایی که وجود دارد می‌توانیم فرصت‌های خوبی خلق کنیم.

  • همکاری با برخی کشورها برای احداث دانشگاه‌های خصوصی

وزیر بهداشت با بیان اینکه موضوع آموزش برای برخی از کشورها تبدیل به یک بیزینس شده است گفت: نگاه‌های تنگ نظرانه‌ای که در کشور وجود داشته، اجازه نمی‌داده تا بخش خصوصی به این حوزه ورود کند و مشکلاتی را ایجاد کرده است. خوب است افرادی به احداث دانشگاه‌های خصوصی با همکاری دانشگاه‌های کشورهای دیگر فکر کنند اما باید گفت که این همکاری با برخی کشورها شدنی نیست. مثلا در امارات دانشگاه‌هایی را می‌بینیم که خجالت می‌کشیم و نمی‌توانیم این دانشگاه‌ها را تایید کنیم.

وی با بیان اینکه اینجا جمهوری اسلامی ایران است، گفت: زمانی که به پیشینه علم آن نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که فاصله ما در علم با کشوری مانند امارات قابل ذکر نیست. البته هر کسی می‌خواهد در حوزه ماموریت خود کارنامه‌ای داشته باشد، اما شما باید سرمایه به کشور بیاورید و حداقل استانداردها را در حوزه آموزشی رعایت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید کمک کنیم و باری برداریم، گفت: من بعد از 36 سال به اهمیت وزارت خارجه پی بردم و همچنین اکنون فهمیدم که تفاهم نامه‌هایی که منعقد می‌شود هیچ فایده‌ای ندارد و باید تبدیل به قرارداد شود. ابتدا فکر می‌کردیم که تفاهم نامه بسیار مهم است اما بعد فهمیدیم که با تفاهم نامه عملا هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

  • به صادرات سلامت کمک کنید

وی درباره صادرات در حوزه سلامت نیز گفت: درباره صادرات خواهش می‌کنم که کمک کنید. ما یک سال در عراق رفت و آمد کردیم و باید یک خط ویژه اقتصادی در آنجا برقرار کنیم، اما موفق نبودیم.در کشورهایی مانند عراق، سوریه، لبنان و ... دارو و تجهیزات پزشکی ما قابل مقایسه نیست. باید توجه کرد که 100 میلیون دلار برای صادرات ما عددی نیست و در کشورهایی مانند روسیه، ظرفیت‌های بیشتری وجود دارد.

هاشمی با بیان اینکه تجهیزات ما نیز به دلیل رقابت با کمپانی‌های خارجی ارتقا می‌یابد، گفت: در زمینه پزشک و پرستار نیز وضع به همین صورت است. ما در کشور پیوندهای زیادی را انجام می‌دهیم آن هم در شرایط تحریم. پیوند کبد بسیار پیچیده است و ممکن است 500 هزار دلار هزینه داشته باشد، اما در کشور ما با احتساب بیمه، هزینه آن به بیش از 1000 دلار نمی‌رسد. ما در کشور بیمارستانی داریم که بالاترین آمار پیوند در دنیا را دارد و این بی‌نظیر است.

وی افزود:‌در زمینه پیوند با فردی که از یکی از کشورهای همسایه به ایران آمده بود، صحبت می‌کردم که می‌گفت از هر 100 نفر که در یک هتل بودند 70 نفر برای پیوند مو آمده بودند. این در حالیست که در کشور ما سال‌هاست که پیوند مو انجام می‌شود. بنابراین تربیت پزشک و پرستار می‌تواند از ظرفیت‌های کشور باشد و در دیپلماسی بسیار موثر است.

  • دست دلالان سلامت را قطع کنیم

وی با اشاره به اتفاقات دهه‌های گذشته در کشور تصریح کرد: بعد از آن عده‌ای دلال و سودجو به عنوان واسطه، خون مردم را برای دارو و تجهیزات مکیدند. حال بیایید دست برخی از این دلالان را قطع کنیم. ما در حوزه پزشکی معتقدیم که بهترین وسیله و ماده اولیه باید در اختیار بیمار باشد. بنابراین جایی که تولید داخل داریم آنرا تقویت کنیم و در غیر این صورت، از کمپانی‌های معتبر بگیریم. در آمریکا کمپانی‌هایی وجود دارند که می‌توانند بازار را از دست برخی کسانی که مشکلات زیادی برای ما ایجاد کردند، خارج کنند. اگر این اتفاق افتد هزینه‌های مردم بیش از 20 تا 30 درصد کاهش می‌یابد.

هاشمی افزود: ‌در شش ماه گذشته که مقدمات امضای تفاهم نامه هسته‌ای فراهم شده بود، شاهد کاهش 40، 50 و حتی 100 درصدی قیمت برخی دستگاه‌های پزشکی بودیم که نشان می‌دهد در طول این سال‌ها سودجویی وجود داشته است.

هاشمی با بیان اینکه باید این ارتباط را با شرکت‌های معتبر به صورت مستقیم و بدون واسطه ایجاد کنیم، گفت: این موضوع منافع ملی را تامین کرده و دانش فنی را هم منتقل می‌کند.

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش گفت: در حوزه دارو و بازار دارویی اعلام شد که میزان تولید داخل داروی ما چقدر است. در حال حاضر 90 درصد داروی ما تولید داخل است و از نظر قیمت نیز 60 درصد داروی ما تولید داخل است. اما سفرای ما می‌توانند کمک کنند که هم کیفیت دارو را توسعه دهیم و هم امکان صادرات دارو را فراهم کنیم.

کد خبر 313092

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha