به گزارش ایسنا، سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) درحالی امروز با حضور روسای جمهوری روسیه، عراق، بولیوی، ونزوئلا، گینه استوایی، نیجریه و ترکمنستان و به میزبانی حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در سالن اجلاس سران برگزار میشود که در این اجلاس فرستاده ویژه رئیس جمهوری آذربایجان، عبدالمالک سلال، نخست وزیر الجزایر، سالم البدری، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت، آلدو فلورس کویرگان، دبیر مجمع بینالمللی انرژی حضور پیدا خواهند کرد.
براساس این گزارش، در هفدهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز که روزشنبه، ٣٠ آبانماه برگزار شد ضمن تمدید دبیرکلی محمدحسین عادلی برای دو سال دیگر در جی ای سی اف، آذربایجان به عنوان ناظر به این مجمع پیوست.
- دومین نشست سران گازی
دومین نشست سران جی ای سی اف ژوئن ٢٠١٣ (١٠ تیرماه ١٣٩٢) در مسکو و در کاخ کرملین به میزبانی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و حضور سران و رهبران الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، عمان، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات متحده عربی و ونزوئلا و اعضای ناظر عراق، هلند و نروژ برگزار شده بود.
نتیجه این نشست که با عنوان «بیانیه مسکو» (Moscow Declaration)، منتشر شد، در آن کشورهای عضو جی ای سی اف به اتفاق آرا بر تقویت نقش این مجمع، افزایش همکاریهای جهانی به منظور حفاظت از منافع جی ای سی اف، حفظ اصول مبادلات بینالمللی و تقویت نقش بنیادی قراردادهای بلندمدت و ادامه حمایت از قیمتگذاری گاز بر اساس شاخص قیمتهای نفت و فرآوردههای نفتی تاکید کردند.
سران کشورها و دولتهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز همچنین نسبت به افزایش رشد پایدار استفاده از گاز طبیعی، ترویج استفاده از گاز طبیعی در بخشهای مختلف و تقویت مذاکرات جی ای سی اف با همه بازیگران و سهامداران بازار گاز، ترویج و توسعه نقش گاز به عنوان حامل انرژی سازگار با محیط زیست برای رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی متعهد شدند.
بیانیه مسکو همچنین به منظور همکاری کشورهای عضو جی ای سی اف در زمینه توسعه و استفاده از منابع گازی با همه سهامداران این بخش، نقشه راهی را پیش روی این مجمع قرار میدهد.
- نخستین نشست سران گازی
نخستین نشست سران جی ای سی اف ١٥ دسامبر سال ٢٠١١ در دوحه برگزار شد؛ در این نشست رؤسا، رؤسای جمهوری و سران کشورهای ایران، الجزایر، نیجریه، گینه استوایی، بولیوی، روسیه، عمان و وزیران انرژی قراقستان، نروژ، هلند و ونزوئلا حضور داشتند.
شرکتکنندگان در این نشست تاکید کردند جی ای سی اف امروزه در حال فعالیت روی ارزیابی بهترین راهها برای حل و فصل چالشهای کنونی در بازارهای منطقهای و جهانی گاز و هماهنگی میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان گاز و راهاندازی گفتگوهای موثر میان آنهاست.
یکی دیگر از موضوعهای مهم مورد بحث در دومین نشست سران نشست، تعریف جایگاه و نقش گاز طبیعی در ساخت یک اقتصاد با تولید کربن کم، هماهنگی آن با توسعه انرژیهای جایگزین و ترویج منافع محیط زیستی این سوخت پاک بود.
نظر شما