به گزارش مهر، زندگی در خانههایی با سقفهای گنبدی که تقریبا در زیرزمین واقع شدهاند در برخی فیلمهای علمی و تخیلی به تصویر کشیده شدهاند و حالا محققان دست به کار شده تا شرایط زندگی در آنها در دنیای واقعی را فراهم آورند.
این پروژه با نام "خانههای سبز سحرآمیز" ارایه شده که یکی ازویژگیهای اصلی آنها برخورداری از قابلیت منطبق شدن با سلیقه مشتری است. در نهایت پس از آن که خانه ساخته شد در زیر پوششی از انواع گیاهان پوشیده میشود.
هر یک از این خانهها متشکل از آرکهای ساخته شده از پلیمر فیبر فشرده است. این ابتکارعمل موجب شده تا نه تنها آسیبی به محیط زیست وارد نشود بلکه فرآیند ساخت و ساز نیز سریعتر صورت گیرد.
تحقیقات نشان میدهد زندگی در این خانهها در روزهای سرد یا گرم سال به گونهای خواهد بود که افراد ساکن در آن احساس گرما یا سرمای شدید نکنند.
زمانی که پوشش گیاهی به همراه خاک بر روی این خانهها اعمال فشار میکنند، بر استحکام ساختارهای پلیمری تشکیلدهنده آنها افزوده میشود، حال آنکه در ظاهر اینگونه به نظر میرسد که فشار آسیبرسانی به ساختار در حال وارد شدن است اما واقعیت چیز دیگری است.
مدل جدید این نوع خانهها به مساحت ۳۷.۵ مترمربع به تازگی ساخته شده و برخی عنوان "غار انسانی" را برای آن برگزیدهاند.
ساخت خانهای از این دست با چنین متراژی به سه روز وقت و استفاده از سه نیروی انسانی نیاز دارد.
همشهری آنلاین: محققان نسل متفاوتی از خانههای دوستدار محیط زیست ارایه کردهاند که پس از ساخته شدن میتوان آنها را دفن کرده و به زندگی در آنها پرداخت.
کد خبر 315106
نظر شما