نامهای که اخیرا در مجله پزشکی انگلیسی لنست چاپ شده، پزشکان ارتش ایالات متحده را به بیتفاوتی نسبت به سوءاستفادههایی که از زندانیان در اردوگاه زندان گوانتانامو میشود، متهم کردهاست.
این نامه بر موضوع شکستن اجباری اعتصاب غذای زندانیان در اردوگاه زندان کوبا، متمرکز شده است. همچنین در این مطلب، پزشکان حاضر در گوانتانامو، با پزشکان آفریقای جنوبی مقایسه شدهاند که با پیروان «استیو بیکو» که برای از بین بردن تبعیض بین سفیدپوستان و سیاهپوستان آفریقای جنوبی مبارزه میکردند، رفتاری غیرمسئولانه داشتند.[زندانیان گوانتانامو حق شکایت ندارند]
30 سال است که از مرگ بیکو میگذرد و مرگ زمانی سراغش آمد که وی در بازداشت پلیسهای امنیتی بود. اوایل همه فکر میکردند بیکو به خاطر اعتصاب غذا جان خود را از دست داده، اما بعدها مشخص شد که او به علت آسیب ناشی از ضرباتی که در بازجوییهای پلیس به سرش وارد شده، جان باخته است.
در گزارشهای بعدی مشخص شد که 2 نفر از پزشکان بیکو، نه تنها مراقبتهای لازم را انجام ندادهاند بلکه در پرونده پزشکی او هم دست بردهاند.
در نامه لنست به این نکته نیز پرداختهشده که با هیچیک از کارکنان پزشکی آمریکا به صورت جدی برخورد نشدهاست، درحالیکه نشانههای مستند بیشماری وجود دارد که نشان میدهد تمامیاطلاعات مربوط به مرگ افراد تلف شده در بازجوییهای ناتمام، تقلبی هستند. این نامه خاطرنشان کرده که شکست مقامات قانونی ایالات متحده برای به دست آوردن چنین نشانههایی، باعث نابودی آبروی پزشکان ارتش ایالات متحده شده است.
در این نامه اشاره شده است که طرز برخورد تیم پزشکی ارتش ایالات متحده طوری است که یادآور این ضربالمثل آمریکایی است: «هیچ بدی نمیبیند، هیچ بدی نمیشنود، هیچ بدی نمیگوید».
نکته قابل توجه در این مورد اینکه تا کنون 4نفر از زندانیان در طول حبس خود در خلیج کوچک گوانتانامو جان باختهاند.
این درحالی است که سازمان حمایت از حقوق بشر سازمان ملل متحد معتقد است، تغذیه اجباری در گوانتانامو- به این ترتیب که زندانی را به صندلی میبندند و از طریق لوله، به او غذا میدهند- به عنوان شکنجه به کار میرود.
دکتر دیوید نیکول، مشاور متخصص اعصاب در بیمارستان شهر بیرمنگام انگلیس، نامه لنست را به نیابت از 206 امضاکننده از 16 کشور، شامل بریتانیا، ایالات متحده و آفریقای جنوبی، میداند. این نامه به شدت کمکاریهای کمیته نظارت پزشکی کالیفرنیا و جورجیا که مسئولیت کنترل رئیس سابق بیمارستان در گوانتانامو، جان ادموندسون، را به عهده داشت، مورد انتقاد قرار داده است.
از سال 2005 که اعتصاب غذا در گوانتانامو به صورت جدی شکل گرفت، ادموندسون مسئول مبارزه با این امر، آن هم از طریق تغذیه اجباری، شده است.
در حال حاضر، حدود 340 زندانی به جرم ارتباط با تروریسم در گوانتانامو محبوس هستند. بیشتر زندانیان سالهای زیادی است که در این زندان هستند، اما بیشترشان هنوز دادگاهی برایشان تشکیل نشده است.
بیبیسی- 7 سپتامبر2007