به گزارش ايسنا،دکتر کیومرث دانشورگفت: بدن به قند نیاز دارد و نوع قند مورد نیاز بدن گلوکز است که میتواند از منابع مختلفی تامین شود.
وی افزود: این منابع میتواند منابع سالمی مانند برنج، ماکارونی، نان و سیب زمینی یا منابع زیان آوری مانند شکلات، شیرینی و قند و شکر باشد.
دانشور اظهارداشت : هر چه فرم قند در منابع قند سادهتر باشد، احتمال اینکه فرد دچار مرحله پيش دیابت شود بسیار است . علامت ورود فرد به این مرحله این است که فرد با مصرف ماده شیرین مانند شکلات و شیرینی دچار حالت تکرر ادرار میشود.
این فوق تخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مرحله پيش دیابت به سرعت به دیابت تبدیل میشود، اظهار داشت : افراد باید نسبت به تشخیص این مرحله حساس باشند و برای این کار نیاز است تا آزمایش قند خون داده شود.
وی با بیان اینکه قند خون ناشتا در افرادی که در مرحله پيش دیابت هستند نرمال است، گفت: برای تشخیص مرحله پيش دیابت در فرد، باید بعد از آزمایش قند خون ناشتا هر دو ساعت یا سه ساعت یکبار محلول قندی به فرد داده شود و چنانچه قند خون فرد یکباره افزایش یابد، فرد در مرحله پيش دیابت قرار دارد.
دانشور با بیان اینکه افراد نباید مرحله پيش دیابت را با خود دیابت اشتباه بگیرند، گفت: مرحله پيش دیابت در حقیقت نشان میدهد فرد استعداد بالایی برای ورود به مرحله دیابت دارد و باید با احتیاط بیشتری قند و مواد شیرین مصرف کند.
وی با بیان اینکه قند خون بالای 100 نشان از ابتلای فرد به دیابت دارد، اظهار داشت : برخی افراد به اشتباه قند خون بین 100 تا 115 را دیابت محسوب نمیکنند این در حالی است که با بالا رفتن قند خون فرد از 100 به بالا فرد وارد حیطه دیابت شده و چنانچه رعایت نکند، قند خون او به سرعت از 100 به 150 و 180 میرسد.
دانشور با یادآوری اینکه دیابت درمان ندارد، گفت: این بیماری تنها به وسیله رژیم و مصرف دارو قابل کنترل است و بهترین راهکار برای این بیماری پیشگیری از ابتلای به آن است.
وی خاطرنشان کرد: افراد تا سن زیر 30 سال در خوردن مواد قندی آزاد هستند و محدودیت جدی برای آنها در این زمینه وجود ندارد اما به شرط آنکه در کنار مصرف مواد قندی حتما ورزش انجام دهند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ورزش را بهترین وسیله برای کنترل قند خون عنوان کرد و افزود: در افراد بالای 30 سال ضرورت دارد تا در کنار ورزش برای کنترل بهتر قند خون از محصولات با قند رژیمی استفاده شود و مصرف قند و شکر و شیرینیجات به حداقل خود برسد.
این فوق تخصص تغذیه در پایان استرس را یکی از عوامل موثر در زمینه تبدیل مرحله پيش ديابت، به دیابت عنوان کرد و اظهارداشت : افراد در زمینه پیشگیری از دیابت باید به طور جد از استرس در زندگی روزانه خود اجتناب کنند.
نظر شما