مصرف زیاد کافئین، ورزش کم ، کار شبانه و تماشای تلویزیون در شب باعث کم خوابی میشود. اگر تغییر سبک زندگی جواب نداد، میتوانید از داروها و راههای طبیعی استفاده کنید. در ادامه شما را با برخی از این داروها آشنا میکنیم.
- چای بابونه
هرچند هزاران سال است که افراد برای خواب راحت از چای بابونه استفاده میکنند، اما امروزه تحقیقات علمی هم این چای را تایید میکنند. یک تحقیق ژاپنی بیان میکند که موشهایی که عصاره چای بابونه دریافت کرده بودند، براحتی سایر موشها که داروی بنزودیازپین (یک داروی آرام بخش) مصرف میکردند، بخواب رفتند.
هرچند برای تایید چای بابونه تحقیقات بیشتری احتیاج است، اما آنچه که معلوم است جدای اینکه این چای برای بیشتر افراد مفید و آرامش بخش است، هیچ خطری از طرف آن انسان را تهدید نمیکند. البته افرادیکه به این گیاه حساسیت دارند و باردارند یا شیر میدهند، نباید این چای را مصرف کنند.
- سنبل الطیب
بیشتر از 2000 سال است که سنبل الطیب برای درمان اضطراب و بعنوان آرامبخش مصرف میشود. بررسی 16 تحقیق نشان میدهد که سنبل الطیب (والریان) میتواند به افراد برای سریعتر خوابیدن کمک کند. هرچه طول مدت مصرف سنبل الطیب بیشتر باشد اثر آن هم بیشتر میشود، پس بهتر است برای مدت کوتاهی هر شب آن را مصرف کنید. توجه کنید که نباید سنبل الطیب را با داروهای خوابآور مصرف کرد و همچنین ممکن است برای برخی افراد ایجاد اذیت کند. برای شروع به مصرف آن از مقادیر کم شروع کنید و کم کم این مقدار را زیاد نمایید. مصرف سنبل الطیب برای دورهی چهار تا شش هفته ایمن است.
- توصیه هایی برای بهتر خوابیدن
قبل از استفاده از دارو پزشکان توصیه میکنند، که شما راههای زیر را برای بهتر خوابیدن انتخاب کنید:
در محیط آرام و کم نور بخوابید. از چشم بند و گوشبند موقع خواب استفاده کنید.
از دوساعت قبل از خواب از وعدههای غذایی سنگین بپرهیزید.
از 4 تا 6 ساعت قبل از خواب از مصرف کافئین(چای یا قهوه) اجتناب کنید.
ورزشهای منظم مثل پیادهروی به شما کمک میکند تا هورمونهای استرس زا را کاهش دهید و بهتر بخوابید. البته درصورتی که دوساعت مانده به خواب شروع به ورزش نمایید، خواب برای شما سختتر هم میشود.
بعداز ظهرها زیاد نخوابید.
اطمینان حاصل کنید که اتاق شما تهویه و دمای مناسبی دارد.
حیوانات خانگی را از محیط خواب خود دور کنید.
راههای آرامش بخش مثل مدیتیشن را قبل از خواب امتحان کنید.
منبع: webmed
نظر شما