به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد مبارزه با مواد مخدر، محمدرضا جهانی ادامه داد: متأسفانه آنچه در جامعه مشاهده میشود، افزایش مشهود مصرف قلیان در بین دانشجویان و حتی دانشآموزان است که میتواند زمینهساز ورود آنها به مصرف سایر مواد باشد به همین علت باید به طور جد به فکر معرفی جایگزینی برای لذتجویی جوانان باشیم تا وارد این عرصهها نشوند.
جهانی گفت: در کشورهای غربی نوع فرهنگ آنها به گونهای است که چیزهای دیگری مانند الکل را به عنوان جایگزین معرفی میکنند ولی ما به لحاظ مبانی شرعی و قانونی به هیچ وجه نمیتوانیم چنین اجازهای بدهیم به خصوص این که مصرف الکل در دراز مدت آثار مخربتری نسبت به مواد مخدر دارد و سرانجام اعتیاد به هر 2این مواد افتادن گوشه خیابان است.
وی افزود: برای رفع این مشکلات و رسیدن به پاسخهای علمیو عملی از 2 ماه گذشته جلسات هماندیشی با پژوهشگران حوزه مواد مخدر را در ستاد مبارزه با مواد مخدر شروع کردهایم و برای نتیجهگیری و رسیدن به راهکارهای عملی از این تحقیقات نیز شورای تحقیقات ستاد با حضور برجسته ترین صاحبنظران این عرصه تشکیل شده است.
وی گفت: مشکلی که در گذشته وجود داشت این بود که ارتباط بین علم و عمل قطع شده بود، مجریان و برنامهریزان از تحقیقات علمیبیخبر بودند و تحقیقات محققان نیز در گوشه کتابخانهها خاک میخورد ما این ارتباط را برقرار کردیم و اکنون در ابتدای راه هستیم اما مطمئن هستیم با گذشت مدت معینی به نتایج بسیار مؤثری میرسیم و راههای علمیو عملی مؤثر را برای کنترل اعتیاد در کشور به دست میآوریم.
وی افزود: در عین حال حتماً به حوزههای فقاهتی هم مراجعه میکنیم، علمای زیادی هستند که در این زمینهها تحقیق و بررسی میکنند و صاحبنظر هستند، فعلاً منتظریم تا به راهکارهای مشخصی برسیم و بعد درباره این روشها از علما و صاحبنظران دین هم دعوت میکنیم تا نظر خود را ارائه کنند.
وی افزود حدود 7 یا 8 نفر از علمای دین درباره مواد مخدر فتوا دارند، برخی از آنها صراحتاً هر گونه استعمال مواد مخدر را حرام دانستهاند با این وجود برای نظر خواهی کاملتر از همه علما، استفتا از علمای صاحب نظر در اینباره در دستور کار ستاد است.