همشهری آنلاین: وزیر بهداشت، در حاشیه مراسم آغاز ساخت بیمارستان فوق تخصصی سوانح و سوختگی عمیدیه در منطقه ۷ تهران، گفت: نیاز به یک هزار و ۳۰۰ تخت بیمارستانی برای بیماران سوختگی و حداقل ۳۰۰ تخت آی‌سی یو سوختگی داریم .

وزیر بهداشت

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از وبدا، سيد حسن هاشمي، افزود:  تخت‌های آي سي يو، سوختگی در کشور، بايد سه برابر شود . هر سال حدود 25 هزار مورد سوختگی نیازمند به بستری در کشور رخ می‌دهد.

وزير بهداشت گفت: بیماران سوختگی به طور متوسط به حداقل 10 عمل جراحی نیاز دارند، انجام این اعمال جراحی برای بیماران هزینه زیادی دارد ضمن اینکه باعث از کار افتادگی آنها نیز می‌شود.

هاشمي افزود:‌ کل بودجه ای که برای 25 هزار بیمار سوختگی در سال، در اختیار ما قرار می‌گیرد، تنها 35 میلیارد تومان است که امیدواریم مجلس در بررسی بودجه، بیش از گذشته به این مشکلات اساسی توجه کنند اما مردم و خیرین نیز می‌توانند نقش بزرگی در گسترش امکانات مورد نیاز برای بیماران سوختگی داشته باشند.

او گفت:‌ گاهی این میزان اعتبار یعنی 35 میلیارد برای ده بیمار هم کفایت نمی‌کند. به عنوان نمونه برای مراحل اولیه درمان هر یک از 20 بیماری که در پتروشیمی خوزستان دچار سوختگی شدند، در خارج از کشور حدود 900 میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه شد كه بسیار پر هزینه است.

وزیر بهداشت افزود: باید همه کمک کنند تا کمبود حدود یک هزار و 300 تخت بیمارستانی و حداقل 300 تخت ICU سوختگی های موجود برطرف شود.

دکتر هاشمی، بیمارستان ویژه سوختگی را پر هزینه دانست و گفت: باید بخش سوختگی در بیمارستان جنرال باشد تا بتوان از تیم‌های درمانی و تخصص های مختلف، بهترین استفاده را داشت چرا که سوختگی یک بیماری نیست و زمانی که فردی می‌سوزد، تمام اعضاء و جوارح او درگیر می‌شود و احتیاج به تیم جراحی و داخلی، جراح پلاستیک و متخصص پوست دارد که در بیمارستان‌های جنرال، قابل ارائه می‌باشد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه عزم جدی برای ایجاد 100 هزار تخت بیمارستانی مورد نیاز در کشور وجود ندارد، خاطر نشان کرد: یکی از راه حل‌های کاهش این مشکلات، خرید خدمت است که باید تعرفه‌ها را مورد تجدید نظر قرار داد که برای بخش‌های اقتصادی کشور، مقرون به صرفه باشد و راه حل دیگر، استفاده از منابع عمومی است اما با این منابع تنها می ‌توان سالانه 2 هزار تخت بیمارستانی ایجاد کرد.
دکتر هاشمی افزود: متاسفانه مشکلات اقتصادی دولت، استفاده از منابع عمومی برای ایجاد تخت بیمارستانی را با مشکل مواجه می‌کند و از سوی دیگر حاضر نیستیم ساز و کار را به نوعی تعریف کنیم که بخش خصوصی تشویق و ترغیب به سرمایه گذاری شود و همان گونه که بخش خصوصی در ساخت اتوبان و نیروگاه مشارکت دارد می‌توان از ظرفیت آنها در حوزه سلامت نیز استفاده کرد.

  • حاشيه‌هاي مراسم كلنگ زني

هاشمي درباره کلنگ زنی بیمارستان فوق تخصصی سوانح و سوختگی گفت: اگر اطلاع داشتم که مردم ساکن در منطقه به احداث این بیمارستان معترض هستند حضور نمی‌یافتم.

او افزود : حضور ما در محلی که هنوز موضوع، مورد توافق اهالی آن منطقه نمی‌باشد ممکن است به خیر و صلاح نباشد بنابراین باید با مردم مذاکره و آنها را اقناع کنیم و آنها باید بپذیرند که مشکل بیماران سوختگی یکی از مشکلات اساسی و مهم کشور و تهران است و اطمینان داشته باشند که آسیبی به آنها نمی‌رسد.

وزیر بهداشت گفت: برخی از مردم عنوان می‌کردند که امروز صبح مطلع شدیم که قرار است در این مکان، بیمارستان احداث شود اما ما می‌توانستیم پیش از مراسم آغاز به کار، مردم ساکن در منطقه را دور هم جمع کنیم و برای آنها توضیح دهیم و در حال حاضر اگر چه با تأخیر اما، باید با مردم صحبت کنیم و ممکن است مردم و وکلای آنها اعلام کنند که احداث این بیمارستان، بر خلاف قانون است و یا ممکن است ما مردم را متقاعد کنیم و اعلام کنیم که ساخت این بیمارستان با قوانین کشور و شهر منافاتی ندارد.

هاشمي اظهار داشت: شهرداری دارای قانون و مقررات خود است و بار ترافیکی توسط آنها بررسی می‌شود و با در نظر گرفتن نوع کاربری، مجوز برای احداث بیمارستان صادر می‌شود اما اینکه شهرداری مجوز ساخت این بیمارستان را داده یا خواهد داد، اطلاعی ندارم اما نیت واقف، بر استفاده از این مکان در جهت امور درمانی بوده است و سازمان اوقاف و امور خیریه نیز متولی آن هستند. اینکه در این مکان بیمارستان یا مرکز درمانی و مرکز تحقیقاتی دایر شود را باید بر اساس قانون و مقررات بررسی کرد و ممکن است حق با اهالی منطقه باشد.

وزیر بهداشت افزود: ممکن است جلوی خانه شخصی من پارک، بیمارستان و یا مدرسه بسازند که موافق نباشم اما آنچه اهمیت دارد این است که همه باید تابع قانون و منافع عموم مردم باشیم.

کد خبر 321134

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha