واژهي تلگرام در زمان گذشته به پیامی گفته میشد که توسط تلگراف الکتریکی یا تلگرافی که از کدهای مورس استفاده میکرد، ارسال ميشد.
اما آن تلگرام كجا و اين تلگرام كجا؟ اينروزها بسياري از نوجوانان از راه تلگرام با هم در ارتباطند و خب، تلگرام هم مثل خيلي چيزهاي ديگر خوبيها و بديهاي خودش را دارد.
گروههاي همكلاسي، كلي درس و مشق با هم مبادله ميكنند. ميتوانند از جزوهها سريع عكس بگيرند و براي هم بفرستند. اما در بين اين پيامها، ممكن است پيامهايي غير اخلاقي هم رد و بدل شود. در اين ميان سوء استفادههايي هم ميشود.
اما در اينباره، در ويكيپديا ميخوانيم: «پیامرسان تلگرام (به انگلیسی: Telegram) پیامرسانی چندسکویی است که برای نسخههای کلاینت متنباز است.
کاربران تلگرام میتوانند پیامها، تصاویر، ویديوها و اسناد (همهي انواع پروندهها پشتیبانی میشود) خودویرانگر و رمزنگاریشده تبادل کنند. تلگرام رسماً برای اندروید و آیاواس (از جمله تبلتها و دستگاههای بدون وایفای) در دسترس است.
نرمافزارهای کلاینت غیررسمی برای ویندوزفون، همینطور نسخهي وب، نسخهي اُو اِس ده، نسخهي لینوکس و یک کلاینت دسکتاپ ویندوز از توسعهدهندههای مستقل که از رابط برنامهنویسی نرمافزار تلگرام استفاده میکنند در دسترس هستند.
کاربران نرمافزار امکان تبادل پیام، عکس، ویدیو و فایل تا حجم 1/5گیگابایت را دارند. تلگرام توسط دو برادر با نامهای پاول و نیکلای دورف به بازار آمد.
پاول دورف برادر کوچک نیکلای دورف است و سازمان غیرانتفاعی کارآفرینی در آلمان دارد که پشتیبان مالی پروژه است. تلگرام توسط یک سازمان غیرانتفاعی آلمانی متعلق به کارآفرین و نیکوکار روس پاول دورف اداره میشود.»
عكس: محمود اعتمادي
نظر شما