به گزارش ایرنا از اداره امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت، قیمت نفت خام سبک ایران نیز در دوره مورد نظر با سه دلار و ٤٩ سنت کاهش به ٢٦ دلار و ٢٦ سنت رسید؛ میانگین قیمت نفت خام سبک ایران از ابتدای امسال تاکنون ٢٦ دلار و ٨٢ سنت بود.
قیمت سبد نفتی اوپک نیز در هفته مورد بررسی، به ٢٧ دلار و چهار سنت برای هر بشکه رسید که نسبت به هفته پیش از آن، دو دلار و ١٦سنت کاهش یافت.
هر بشکه نفت خام دبلیو.تی.آی آمریکا نیز در هفته منتهی به ١٢ فوریه با سه دلار و ١٣ سنت کاهش ، ٢٨ دلار و ١٥ سنت برای هر بشکه معامله شد.
قیمت نفت برنت با دو دلار و هشت سنت افزایش به ٣٠ دلار و ٤٧ سنت برای هر بشکه رسید، میانگین قیمت نفت برنت از ابتدای سال تاکنون ٣١ دلار و ١١ سنت برای هر بشکه بود.
همچنین قیمت نفت خام شاخص دوبی و عمان نیز با دو دلار و پنج سنت و دو دلار و ١١ سنت کاهش به ترتیب به ٢٨ دلار و ١١ سنت و ٢٨ دلار و ٨٠ سنت رسید.
تردید در مورد برگزاری نشست فوقالعاده اوپک، قیمتهای نفت خام را دوباره دچار کاهش کرد.
آژانس بینالمللی انرژی نیز اعلام کرد: مازاد عرضه در نیمه اول سال ٢٠١٦ ممکن است بیش از مقداری باشد که تاکنون پیشبینی شده است.
همچنین آمار اولیه نشان داد که واردات نفت خام چین در ماه ژانویه در مقایسه با ماه دسامبر ٢٠١٥ کاهش دارد و انتشار این ارقام نیز قیمتهای نفت را تحت فشار قرار داد.
تولید نفت از میدانهای غیرمتعارف در آمریکا بیش از آنچه پیشبینی شده بود، نفت و گاز تولید میکنند و از سوی دیگر پالایشگاههای آمریکا به دلیل کاهش سود پالایشی تقاضای خود را کاهش دادهاند.
بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی هفته گذشته پس از نشست چهارجانبه ایران با کشورهای عراق، ونزوئلا و قطر به عنوان اعضای اوپک گفت: تهران از هر اقدامی به منظور تثبیت شرایط بازار و بهبود قیمت نفت خام حمایت میکند.
تولید ایران از سال 2012 نزدیک به یک میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده و این کشور سهم بزرگی را در بازار نفت را از دست داده است.
پیش از این وزیر نفت ایران اعلام کرد: ظرف 6 ماه پس از برداشتن تحریمها، ظرفیت تولید نفت کشورمان روزانه یک میلیون بشکه افزایش خواهد داد.
نظر شما