براساس گزارش اسنميتسونيان، اين رصدخانه توانسته از ميان غبار و نورهاي مزاحم آسمان، چهره حقيقي كهكشان راه شيري را به تصوير بكشد. اخترشناسان در اين رصدخانه با تكميل پروژه ATLASGAL توانستند كاملترين تصوير ممكن از كهكشان راهشيري را ارائه دهند،تصويري كه چهار برابر بزرگتر از تصاويري است كه پيش از اين از كهكشان به ثبت رسيده بودند.
تصوير جديد توسط تلسكوپ APEX كه در ارتفاع 5100 متري از سطح دريا در منطقه آتاكاماي شيلي واقع شده ثبت شدهاست. اين تصوير علاوه براينكه بسيار خيرهكننده است، منطقهاي به طول 140 درجه و به پهناي سه درجه را پوشش ميدهد و اطلاعات مربوط به آن در 70 مقاله متفاوت تشريح خواهندشد.
اين تصوير همچنين اولين تصويري است كه در آن صفحه كيهاني، جايي كه بيشترين بخش جرم كهكشان در طول موج زير-ميليمتري در آن واقع شدهاست، و به اخترشناسان امكان ميدهد تا از ابرهاي گازي و غباري در دماي كمي بالاتر از صفر مطلق عكسبرداري كنند،ثبت شدهاست.
محققان براي ثبت اين تصوير از مجموعهاي از ابزارهاي فوق حساس از قبيل دوربين بزرگ بلومتر يا LABOCA كه تشعشعات دريافتي را براساس افزايش ناچيز دماي ناشي از اين تشعشعات محاسبه ميكند و ميتواند تابشهاي رشتههاي تاريك و سرد غبارهاي كيهاني كه نورهاي كهكشاني را مسدود ميكنند را رديابي كند، استفاده كردهاند. نتايج به دست آمده به واسطه اطلاعاتي كه با استفاده از ماهواره پلانك آژانس فضايي اروپا جمعآوري شدهبودند،تكميل شدند و به اين شكل امكان اسكن بهشي بزرگتر از آسمان فراهم آمد.
از آنجايي كه در اين تصوير ابرهاي گازي به شدت متراكم نيز ثبت شدهاند، ميتوان در آن مناطق شكلگيري ستارهها را نيز مشاهده كرد و در كنار تمامي اينها، جالبترين موضوع درباره نگاه كردن به چنين تصويري دانستن اين موضوع است كه بخش زيادي از اين تصوير به گذشتههاي دور تعلق دارد و تصويري كه از ذرات درخشان در اين تصوير ميبينيد، به گذشتههاي آنها تعلق دارد. از اين رو ممكن است آنچه در اين تصوير ديده ميشود،اكنون ديگر وجود نداشته باشد.
نظر شما