به گزارش مهر، در مطالعات قبلی مشخص شده بود که احساسات و هیجانات زیاد نظیر غم و اندوه، خشم و ترس ميتواند موجب بروز درد سینه و تنگی نفس، حمله قلبی، نارسایی قلبی و حتی مرگ شود. این شرایط به سندروم قلب شکسته معروف است.
این سندروم نتیجه تضعیف ناگهانی و موقتی ماهیچههای قلب است که موجب میشود بطن چپ قلب به خوبی پمپاژ نکند.
در مطالعه جدید محققان دانشگاه زوریخ سوئیس مشخص شده است که تعداد کمی از این افراد در مواقع شادی هم این مشکل را خواهند داشت. محققان این شرایط را سندروم قلب شاد می نامند.
دکتر «جلنا قدری»، عضو تیم تحقیق، در این باره میگوید: «مواقع شاد و غمناک در زندگی میتواند دارای شرایط احساسی مشابه بر زندگی فرد باشد و در نهایت منجر به سندروم قلب شکسته یا قلب شاد شود.
در این مطالعه، محققان دادههای مربوط به ۱۷۵۰ بیمار مبتلا به سندروم قلب شکسته در جهان را بررسی کردند. آنها دریافتند که یک عامل هیجانی قطعی در ۴۸۵ بیمار وجود داشت.
از بین این تعداد، ۲۰ بیمار (۴ درصد) بعد از مواقع خوشحالی، نظیر جشن تولد، مراسم عروسی، مراسم تودیع، پیروزی تیم ورزشی موردعلاقهشان یا تولد نوه، هم به این سندروم مبتلا شدند.
اما اکثریت افراد، ۴۶۵ مورد (۹۶ درصد)، بعد از مواقع ناراحتی یا استرس زا نظیر مرگ یک عزیز، حضور در مراسم تدفین، مشکل در روابط یا نگرانی در مورد بیماری، مبتلا به این سندروم شدند.
95 درصد افراد تجربه کننده این سندروم را زنان تشکیل میدادند. میانگین سنی افراد مبتلا به سندروم قلب شکسته ۶۵ سال و سندروم قلب شاد ۷۱ سال بود.
به گفته محققان نتایج این مطالعه این حقیقت را هم تایید میکند که اکثر افراد مبتلا به این سندروم زنانی هستند که در دوره یائسگی به سر میبرند.
نظر شما