سیاست و اجتماع در آثار ادبی معاصر فارسی چگونه بازتاب داشته است؟ ادبیات متعهد در شعر بیشتر نمایان است یا در آثار داستانی؟ برای شناخت تاریخ معاصر ایران تا چه مقدار آثار ادبی معاصر میتواند موثر باشد؟ چه ویژگیهایی را میتوان در ادبیات مشروطه و ادبیات انقلاب اسلامی جستوجو کرد؟ مواجههی آگاهانه ایرانیان با واقعیتهای جهان غرب، چه تاثیری در ادبیات معاصر فارسی داشته است؟ رویارویی با مسائل دنیای جدید و تحولات جامعهی ایران پس از انقلاب، به ویژه جریانهای مربوط به جنگ، چه جنبههای تازهای در شعر و داستان معاصر فارسی پدید آورده است؟ این پرسشها در دومین همایش بینالمللی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه بولونیا مطرح میشود و صاحبنظران ایتالیایی و ایرانی تلاش میکنند تا در سخنرانیهای خود به این پرسشها پاسخ دهند.
دومین همایش بینالمللی زبان وادبیات فارسی به همت دپارتمان تاریخ، فرهنگ و تمدن دانشگاه بولونیای ایتالیا، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و مرکز فرهنگی و بینالملل شهر کتاب در روز پنجشنبه ۲۰ اسفند در دانشگاه بولونیا برگزار میشود.
همایش با سخنان پروفسور ساوریو ماریکینیو لی، مدیر بخش مطالعات دینی و شرقشناسی دانشگاه بولونیا و قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی، آغازمیشود و آنگاه مقالات ذیل در این همایش یک روزه ارائه میشود:
تغییر جایگاه شعر در جامعهی ایران (حسین معصومیهمدانی، تهران)، «واو» وحشت در ادبیات ترسناک فارسی از فردوسی تا نویسندگان زن معاصر (آنا وانزان، میلان)، سه نویسندهی بیرون از ایران: طالبوف، آخوندزاده و دانش (ماتوریتسیو سیلویو پیستوسو، بولونیا)، فرخی یزدی شاعر آزادی، سیاست و اجتماع در آینهی شعر (ناتالیا تورنسللو، ناپل)، پنجرههایی برای شناخت ادبیات معاصر فارسی از منظر سیاسی و اجتماعی (علیاصغر محمدخانی، تهران)، سه شاعر و یک کودتا: نگاهی به شعر متعهد دههی ۴۰ (فائزه مردانی، بولونیا)، تعابیری از آینده در ادبیات و سینمای سالهای ۶۰ و ۷۰ (بیانکا ماریا فیلیپینی، تورینو)، پارادوکس زن بودن: ادبیات زنان و تضادهای جامعهی شهری (پریسا نظری، رم).
مجموعه مقالات همایش به زبان ایتالیایی منتشر میشود و قرار است که هر ساله این همایش در اسفند ماه در دانشگاه بولونیا برگزار شود و ادبیات معاصر فارسی برای علاقهمندان، مخاطبان و اهل فرهنگ و هنر ایتالیا بیشتر معرفی شود.
نظر شما