نویسنده كتاب «مدیریت تحول سیاسی در حوزههای علمیه» با اختصاص سه فصل تلاش کرده تا ضمن بیان کلیات و مفهوم تحول و مبانی تکوینی و تشریعی آن، مدیریت تحول را در دو مفهوم ساده و راهبردی تبیین کند و سپس به سنخشناسی تحول و تفاوت آن با انقلاب اشاره کرده و پس از بیان فرایند هشتگانه تحول و فرایند ششگانه انقلاب، وجوه تمایز و تشابه این دو را آشکار کرده است.
حجتالاسلام سیدموسی میرمدرس در ادامه به ابعاد و گستره تحول و قرائتهای دوگانه از آن پرداخته و با توضیح مبحث قلمرو دانشهای دینی، نسبت آنها را با تحول به قلم آورده و در پایان فصل بر ضرورت و اهمیت تحول تاکید کرده است.
در فصل دوم نیز با ارائه تعریف و مفهوم مدیریت تحول سیاسی، مبانی آن تبیین و مهمترین ابعاد و گستره مدیریت تحول سیاسی تشریح شده و آنگاه اهداف و مقاصد مدیریت تحول سیاسی و اهمیت و ضرورت آن بیان شده است.
فصل سوم كتاب به تبیین ساز و کارهای تحقق مدیریت تحول سیاسی اختصاص یافته و ضمن بیان پیشنیازهای نگارش نقشه جامع مدیریت تحول سیاسی در حوزه علمیه، وضعیت کنونی حوزه بررسی شده و در ادامه جریانشناسی روحانیت از ابعاد مختلف مورد توجه قرار گرفته است.
در این کتاب که در 172 صفحه منتشر شده است مطالبی همچون تبیین مباحث مدیریت استراتژیک درباره حوزه علمیه و روحانیت، تعیین ماموریت و چشمانداز مدیریت تحول سیاسی، تجزیه و تحلیل محیطی و تجزیه و تحلیل عوامل داخلی حوزه علمیه، شیوه تعیین اهداف و انتخاب استراتژی و همچنین مهم ترین الگوی مدیریت تحول سیاسی و ویژگیهای آن بررسی شده است.
- منبع: ايرنا
نظر شما