دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: خشکسالی‌های اخیر درختان بلوط منطقه رویشی زاگرس موجب زوال و خشکیدگی ۱۸ میلیون اصله درخت در این ناحیه شده است.

زوال ۱۸ میلیون اصله بلوط در زاگرس

به گزارش ایرنا، رضا احمدی در همایش عملی راهکارهای موثر در کاهش زوال و خشکیدگی بلوط در جنگل‌های زاگرس اظهار کرد: میزان خشکیدگی درختان بلوط به ترتیب وسعت خشکیدگی و آسیب در استان‌های ایلام، لرستان، کهکیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، همدان و خوزستان رخ داده است.

وی افزود: ایلام به خاطر شرایط و موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد بیش‌ترین میزان خسارت و خشکیدگی بلوط را در بین دیگر استان‌های ناحیه رویشی زاگرس داشته و 104 هزار هکتار از اراضی جنگلی استان بین 75 تا 100 درصد خسارت دیده است.

وی اعلام کرد: تغییرات زیست محیطی، گرم‌تر شدن هوای زمین، استرس‌های محیطی، گرد و غبار، آلودگی، دخالت‌های عامل انسانی همچون چرای بیش از حد دام، زهکشی ضعیف و گازهای گلخانه‌ای از جمله مواردی است که موجب ضعف فیزیولژیکی و تغییر در ارگانیسم و متابولیسم طبیعی درختان بلوط در سال‌های اخیر و در نتیجه زوال بخش عمده‌ای از این درختان شده است.

احمدی تاکید کرد: خشکیدگی درختان بلوط به تدریج موجب کاهش تنوع زیستی، تهدید امنیت غذایی، کوچ اجباری عشایر و روستاییان حاشیه جنگل‌ها، تغییر درمنابع آب شیرین و شور و ... منطقه می‌شود.

وی پیشنهاد داد برای کاهش روند خشکیدگی درختان بلوط در مواقع خشکسالی و کم باران، آب مورد نیاز این درختان به شیوه‌های مختلفی چون مدیریت هرز آب‌ها و افزایش سطوح آبگیر باران تامین شود.

وی همچنین تولید بذر سالم و کاشت انواع گونه‌های مقاوم بومی و واریته‌های بلوط، انجام عملیات‌های مختلف بهداشت و سلامت جنگل و نیز تدوین برنامه‌های راهبردی برای تعدیل و مدیریت عوامل مستعدکننده زوال درختان بلوط را در کاهش روند خشکیدگی موثر دانست.

فرهاد امینی، دبیر اجرایی همایش نیز هدف از برگزاری این همایش را ارائه راهکارهای عملیاتی برای جلوگیری از خشکیدگی درختان، کنترل و مبارزه با عوامل تسریع در زوال درختان و تبدیل این همایش به یک گفتمان ملی ذکر کرد.

ترویج و ترغیب اقشار مختلف مردم در مشارکت برای اجرای برنامه‌های مرتبط با خشکیدگی درختان بلوط و درگیر کردن مردم و به نوعی فرهنگ‌سازی و ایجاد دغدغه برای داشتن درختانی سالم در بین آحاد مختلف جامعه از دیگر رویکردهای این همایش است.

وی بررسی میزان توسعه پدیده زوال و خشکیدگی جنگل‌های بلوط، بررسی عوامل شکل‌گیری این پدیده، بررسی اثرگذارترین روش‌های مدیریت پدیده خشکیدگی درختان، نقش بسیج و مشارکت مردمی در مدیریت جنگل‌های بلوط و توانمندسازی بهره‌برداران و جوامع محلی از جنگل‌ها را از مهم‌ترین محورهای این همایش ذکر کرد و از تدوین سند همایش در یک ماه و نیم آینده خبر داد.

کد خبر 328171

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha