همشهری آنلاین: وزیربهداشت درباره قاچاق دارو گفت: اینکه چرا نمی‌توان جلوی قاچاق را گرفت برای من هم مانند همه مردم ایران جای سوال است در حالی که کوچک‌ترین جنبده را می‌توانیم ببینیم اما چگونه کانتینر ، لنچ و کشتی را نمی‌توان دید؟

وزیر بهداشت

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از وبدا، دكتر سيد حسن هاشمي، افزود: محال است که داروی تقلبی و یا بی کیفیت وارد کشور شود زیرا جرم آن فوق العاده سنگین است و فرد متخلف مجازات شدیدی خواهد شد اما ما به ورود محصولات از طریق قاچاق همیشه گلایه داریم و بدون ریشه کن کردن قاچاق، نمي‌توان از اقتصاد مقاومتی سخنی به میان آورد.

وزير بهداشت گفت: هیچ کشوری در دنیا نمی‌تواند ادعا کند که قاچاق در آن نیست. وقتی اعلام می‌شود که 20 تا 25 درصد از بازار داخلی، محصولات قاچاق هستند، چطور می‌توان از تولید داخلی حمایت، از تقلب پیشگیری و از سلامتی مردم محافظت کرد؟

  • شفافيت سياست‌هاي حوزه دارو

هاشمي، سياست‌هاي حوزه دارو را هم تشريح كرد و گفت:سیاست‌های حوزه دارو بسیار شفاف است اما برخی افراد آن را نمی پسندند.

او  افزود: در مورد داروهای تولید داخل، بنا به تاکید مقام معظم رهبری بر تحقق اقتصاد مقاومتی، ما موظف به حمایت هستیم بنابراین، اگر دارویی در کشور تولید شد که کیفیت آن با محصولات خارجی قابل رقابت باشد، حتما از آن حمایت می‌کنیم و جلوی واردات را می‌گیریم.

وزير بهداشت گفت : به تولید کنندگان اعلام کرده ایم اگر مشابه گران‌ترین برند دنیا، یک دارو در کشور تولید شد، ما 75 درصد قیمت آن برند خارجی را به تولید کننده داخلی پرداخت می‌کنیم و این بالاترین مشوق است.

او درباره اظهارات فعالان اقتصادی مبنی بر عدم مشارکت آن‌ها در قیمت گذاری دارو و احتمال کاهش کیفیت داروهای وارداتی، گفت: این ادعای آنها است و فکر نمی‌کنم هر کجا قیمت گذاری شود، همه راضی باشند و وقتی قیمت گذاری صورت می‌گیرد یعنی از حق و حقوق مردم مراقبت می‌شود.

 هاشمي افزود: تولید کننده و وارد کننده بیشتر به فکر سود کالای خود هستند .در حوزه دارو، مناقصه‌های بین المللی را برگزار کرده ایم و هزینه 300 میلیارد تومانی دارو برای یک بیماری به 120 میلیارد تومان کاهش یافته است بنابراین برخی از افراد ناراحت هستند که چرا ما شفاف سازی کرده ایم و اجازه ورود دارو به وارد کننده‌های قبلی را نداده ایم.

  • تحولات گسترده در حوزه آموزش پزشكي

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تغییر و تحولات آموزش پزشکی گفت: تحول گسترده ای در حال رخ دادن است که عمدتا در جهت ارتقای کیفیت و تربیت نسلی است که از نظر تشخیص، درمان و البته اخلاق مداری با شرایط کنونی متفاوت است.

هاشمی آموزش و تربیت را نیازمند صبوری و استمرار دانست و افزود: امیدواریم که این برنامه‌ها ادامه پیدا کند و مردم به تدریج و در سالیان آینده دستاوردهای آن را ببینند تا مردم از تشخیص، درمان، برخورد همراه با احترام بهره مند شوند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه خروجی پزشکی ما می‌تواند بهتر از شرایط کنونی باشد، افزود: افزایش مهارت‌ها، کاهش طول دوره تحصیلی، کاهش برخی از مواد درسی و اضافه کردن واحدهای درسی مورد نیاز مانند طب سنتی که طب ملی ما است و در روایات و احادیث وجود دارد و مردم به آن اعتقاد دارند، می‌تواند باعث افزایش کارایی آموزش پزشکی شود.

او ضمن تاکید بر توجه به ظرفیت‌های بخش خصوصی برای تقویت واحدهای خودگردان با رعایت تمام استانداردهای آموزشی، اظهار داشت: در طول سالیان گذشته تعداد زیادی از فرزندان کشور ما جذب دانشگاه‌هایی شدند که فاصله آنها با پایین‌ترین دانشگاه‌های ما از نظر اعتبار بین المللی بسیار زیاد است و مدرک تحصیلی این افراد پس از صرف هزینه‌های گزاف، مورد تایید قرار نمی‌گیرد و از نظر اشتغال با مشکلات زیادی روبرو می‌شوند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: باید تعصب‌ها را کنار بگذاریم و اجازه فعالیت و مشارکت بخش خصوصی را در کشور بدهیم و از پرداختن شهریه نترسیم و این افراد می‌توانند علاوه بر هزینه‌های شخصی، هزینه‌های تحصیل خود را در داخل کشور پرداخت کنند بنابراین باید اجازه حضور بخش خصوصی را در بخش‌های تخصص، فوق تخصص و علوم پایه را داد و طبق قانون مجلس، درصدی از پذیرش‌ها را به واحدهای خودگردان اختصاص بدهیم تا افراد بتوانند از این امتیاز در داخل کشور بهره مند شوند.

کد خبر 332328

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha