به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا جزئیات دلیل اعلام این حالت فوق العاده را نگفته است؛ اعلام حالت فوق العاده قبلی مربوط به سال گذشته میلادی در مرز ونزوئلا با کلمبیا ضمانتهای مربوط به اجرای قانون اساسی در این مناطق را به جز ضمانتهای مرتبط با حقوق بشر به حالت تعلیق درآورد.
اوایل روز جمعه مقامات اطلاعاتی آمریکا به خبرنگاران گفتند که به شدت نگران وضعیت بحرانی و انزوای سیاسی و اقتصادی در ونزوئلا هستند و پیش بینی میکنند که مادورو نتواند دوره ریاست جمهوری خود را به پایان برساند.
اپوزیسیون ونزوئلا نیز به دنبال برکناری رئیس جمهوری خود هستند و این درخواستها در بحبوحه افزایش و بدتر شدن بحران مربوط به کمبود مواد قضایی و دارویی است.
برکناری رئیس جمهوری برزیل در روز پنجشنبه توسط مخالفان این کشور که گفته میشود آمریکا نیز در آن دست داشته، نگرانی مسئولان کاراکاس را افزایش داده است.
علاوه بر این قطع مکرر برق، فساد و افزایش نرخ سوخت نیز بر این بحران در داخل ونزوئلا دامن زده است. با این حال مادورو متعهد شده که دوران ریاست جمهوری خود را به پایان برساند و دولت آمریکا را به دامن زدن بر ناآرامیها در داخل ونزوئلا و تلاش برای سرنگونیاش به واسطه کودتا متهم میکند.
وزرای دولت مادورو سند حالت فوق العاده را امضا کرده و برای "حفاظت از کشور در مقابل تهدیدهای داخلی و خارجی حالت فوق العاده اقتصادی نیز اعلام شده" اما جزئیات مربوط به آن منتشر نشده است. اپوزیسیون ونزوئلا این اقدام از سوی دولت کاراکاس را متهم کرده و توماس گوآنیپا، یکی از قانونگذاران اپوزیسیون در پارلمان ونزوئلا گفت: امروز مادورو قانون اساسی را نقض کرده است و ما خواهان برکناری او هستیم.
نظر شما