به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه آکسفورد به سرپرستی دکتر استوارت پیرسون، موشها را در مقابل سه رنگ متفاوت نور شامل بنفش، آبی و سبز قرار دادند.
دکتر پیرسون در این مورد میگوید: «زمانی که ما موشها را در طول شب در مقابل نور قرار دادیم، موجب شد که آنها به خواب روند. همزمان سطح کورتیکوسترون، هورمون استرس تولیدشده از طریق غده فوق کلیوی که موجب انگیختگی-بیداری میشود، نیز افزایش یافت.»
براساس دادههای موجود در مورد نقش ملانوسپین (رنگدانه پروتئین شبکیهای حساس به نور) در خواب، آنها انتظار داشتند که رنگ آبی با بالاترین سرعت موجب القاء خواب شود، چراکه طول موج نور آبی (۴۷۰ نانومتر) نزدیکترین طول موج به اوج حساسیت رنگدانه (در حدود ۴۸۰ نانومتر) است.
اما یافتهها نشان داد رنگ سبز به سرعت موجب ایجاد حالت خواب میشود (بین یک تا ۳ دقیقه). رنگهای آبی و بنفش موجب تاخیر در آغاز خواب میشوند. شروع زمان خواب برای رنگ آبی بین ۱۶ تا ۱۹ دقیقه و برای رنگ بنفش بین ۵ تا ۱۰ دقیقه است.
همین آزمایش را محققان بر روی موشهای فاقد رنگدانه ملانوسپین نیز انجام دادند. نتیجه بر روی آنها معکوس بود. در این موشها رنگ آبی به سرعت موجب شروع خواب شد و بعد از آن رنگهای سبز و بنفش.
نظر شما