به گزارش خبرنگار مهر، محققان آمریکایی به ارتباط بین مصرف مغزیجات آجیلی و نشانگرهای التهابی پی بردهاند. محققان در یک آنالیز مقطعی به بررسی ارتباط بین مصرف همیشگی مغزیجات آجیلی و نشانگرهای التهابی در بین ۵۰۱۳ زن و مرد شرکت کننده در دو مطالعه پرداختند.
طبق یافتههای مطالعاتی، میزان مصرف بیشتر مغزیجات آجیلی (۵ وعده یا بیشتر در هفته) با کاهش سطح پروتئین واکنشی C (CRP) و اینترلوکین ۶ (IL۶) مرتبط است. هر دو این ترکیبات موجب افزایش بروز التهاب در بدن میشوند. التهاب میتواند منجر به بیماریهای مزمن شود.
یینگ بائو، عضو ارشد تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره میگوید: «جایگزینی سه وعده مغزیجات آجیلی در هفته به جای سه وعده مصرف گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده یا تخم مرغ در هفته، به شکل قابل توجهی با کاهشCRP و IL۶ مرتبط است.
کاهش غلظت CRP نیز با مصرف سه وعده مغزیجات آجیلی به جای غلات تصفیه شده و بدون سبوس نیز مشاهده شده است.»
به گفته محققان، افزایش سطح CRP احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع۲ را بالا میبرد و IL۶ هم با ریسک بروز متابولیک قلبی مرتبط است.
همچنین محققان دریافتهاند که مصرف مغزیجات آجیلی رابطه معکوسی با شاخص توده بدنی که عامل قوی نشانه التهاب است، دارد. در حقیقت کاهش وزن همواره با کاهش میزان علائم التهاب مرتبط بوده است.
بدین ترتیب محققان عنوان میکنند ارتباط بین مصرف مغزیجات آجیلی و نشانههای التهابی ممکن است تا حدودی از طریق شاخص توده بدنی تعدیل شود.
نظر شما