به گزارش ایسنا، هزینه حمل و نقل و تولید مصالح که در حال حاضر برای ساخت خانهها، ساختمانها و زیرساختها مورد استفاده قرار میگیرند بسیار گران قیمت است. همچنین با گذر زمان فرسوده شده و آسیب میبینند و در برابر تغییرات زیست محیطی آسیبپذیر هستند.
مواد بیولوژیکی زنده مانند پوست، پوست درخت و مرجان، دارای ویژگیهایی هستند که مزایای فراوانی نسبت به مواد غیر زنده دستساز بشر دارد. اول این که میتوان در مواقع مورد نیاز آنها را پرورش داد و این که آنها از خاصیت و قابلیت خود ترمیمی برخوردار هستند و در برابر تغییرات محیط زیست از خود انعطاف نشان داده و آسیب نمیبینند.
بکارگیری این مواد در سازههایی که توسط بشر بنا میشود، مزایای قابل توجهی را در بر خواهد داشت.
با این حال، دانشمندان و مهندسان امروزی بهراحتی قادر نیستند تا اندازه و شکل این مواد زنده را کنترل کنند و آنها را در سازههای مختلف بکار گیرند.
سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (دارپا) وزارت دفاع آمریکا در حال برنامهریزی برای ساخت مواد مهندسی شده زنده (ELM) با هدف ایجاد طبقهبندی جدیدی از مواد است که ترکیبی از خواص ساختاری مصالح ساختمانی سنتی با ویژگیهای سیستمهای زنده است.
مواد زنده یک فرصت جدید برای رفع معضلات موجود در ارتباط با ساخت و ساز و تعمیر و نگهداری از بناهای ساخته شده است.
مواد زیستی مهندسی شده تلفیقی از این مواد و فناوریهای سنتی پیشین هستند که دارپا قصد دارد با استفاده از این مواد هیبریدی تحولی شگرف را در دنیای ساخت و ساز ایجاد کند.
همشهری آنلاین: سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (دارپا) در آمریکا به دنبال توسعه ابزارهای طراحی و روشهایی برای ساخت مواد قابل برنامهریزی، خود ترمیمشونده و مصالح ساختمانی است.
کد خبر 342506
نظر شما