خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلولهای استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند. پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، ترکیبی در پیاز شناسایی کردهاند که از کاهش حجم استخوان و پوکی آن جلوگیری میکند. این ماده در پیشگیری در کاهش نیافتن مواد مصرفی به ویژه کلیه سلولهای استخوانی تأثیر زیادی دارد.
در این خصوص خبرنگار ایسنا سراغ یک کارشناس تغذیه رفته تا با وی در این زمینه گفتوگویی داشته باشد.
نوید میر در گفتوگو با ایسنا منطقه سیستان و بلوچستان گفت: پیاز یکی از گیاهان بسیار قدیمی است که انسان آن را شناخته و در غذای خود استفاده میکرده است. در کتابهای پزشکان قدیم از پیاز به سبب داشتن الیاف و ویتامینها و فلزات به عنوان داروخانهای کامل نام برده شده است.
وی افزود: پیاز، قند خون و کلسترول را پایین می آورد، بوی آن میکروبهای مضر را از بین میبرد، قند خون را کاهش میدهد، از ابتلا به سکته جلوگیری میکند، قلب را فعال میکند و کلسترول را کاهش میدهد، گردش خون را تقویت میکند، به سبب داشتن آنتیاکسیدان، تنش و نگرانی را از بین میبرد، الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت میکند، پیاز از سرطان ریه جلوگیری میکند چون مواد شیمیایی موجود در پیاز خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش میدهد، مواد فلاونوید از دچار شدن به انواع بیماریها جلوگیری میکند و به وفور در پیاز یافت میشود، پیاز برای پوست بسیار مفید است، زیرا خون را تصفیه میکند و در نتیجه رنگ چهره زیباتر و جذابتر میشود.
وی بیان کرد: همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر میشود. پیاز به دلیل داشتن آهک، دندانها را محکم میکند و باعث استحکام استخوانبندی بدن میشود. بنابراین خوردن پیاز در کودکان مبتلا به نرمی استخوان و سالمندان مفید است.
وی تاکید کرد: اگر سرما خوردهاید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهید. پیاز مانند یک دستگاه تصفیه هوا از ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد کرد. همچنین اگر خارج خانه غذا میخورید، پیاز را همراه آن مصرف کنید، زیرا مادهای در پیاز وجود دارد که از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگیری میکند.
وی خاطر نشان کرد: اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده، پیازی را به دو نیم کرده و جلوی بینی او بگیرید. همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم میکند.
وی در پایان گفت: گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش میدهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون میشود پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری میکند. این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری میکند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه میشود.
نظر شما