همشهری آنلاین: اجلاس بین‌المللی سرمایه‌گذاری هوانوردی کاپا امروز ۲۸ شهریور با حضور وزیر راه و شهرسازی و جمعی از مدیران خارجی و داخلی صنعت هوانوردی در شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش مهر، در این اجلاس وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مدل‌های مختلف سرمایه گذاری در صنعت هوانوردی گفت: ایران بهره‌گیری از دو مدل یکی سرمایه‌گذاری، ساخت و بهره‌برداری (BOT) و دیگری مدل ساخت، اجاره و انتقال (BLT) را در دستور کار دارد، اما به مدل اجاره‌داری بلندمدت هم علاقه‌مند است.

عباس آخوندی افزود: بحث لیزینگ در تامین ناوگان و توسعه زیرساخت صنعت هوانوردی با عنوان یک استراتژی مهم تلقی می‌شود و ایران از توسعه شرکت‌های لیزینگ داخلی و خارجی در کشور حمایت می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در تلاش هستیم تا چند بنگاه لیزینگ در صنعت هوانوردی را در ایران تاسیس کنیم.

وی تصریح کرد: اگرچه بحث لیزینگ بسیار بااهمیت است، اما وزارت راه و شهرسازی از تمامی مدل‌های سرمایه‌گذاری در زمینه صنعت هوانوردی استقبال می‌کند.

به گفته آخوندی، بیش از ۶۰ فرودگاه در ایران فعال هستند، اما ۸۰ درصد پروازها از ۱۰ فرودگاه کشور انجام می‌شود و این فرودگاه‌ها مازاد بر ظرفیت فعالیت می‌کنند. بر همین اساس، وزارت راه و شهرسازی آماده جذب سرمایه‌گذاری برای توسعه فرودگاه‌های کشور است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به گام اول ایران در صنعت هوانوردی گفت: حرکت به سمت آسمان آزاد در اولویت صنعت هوانوردی است و هم اکنون ایران، آسمانی آزاد و امن برای تمامی پروازهای بین‌المللی فراهم کرده است.

وی افزود: آزادسازی بازار صنعت هوانوردی و لغو نظام قیمت‌گذاری در ایران یکی دیگر از امتیازات این صنعت در ایران است.

آخوندی ادامه داد: با آزادسازی قیمت‌ها میزان رشد مسافر داخلی در پنج ماهه اول سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد رشد داشت که این موضوع نشانگر ظرفیت توسعه صنعت هوانوردی و اهمیت فاکتور رقابت برای افزایش رشد رفاه مردم است.

وزیر راه و شهرسازی به دیگر فعالیت‌های این وزارتخانه در صنعت هوایی اشاره کرد و گفت: اقدامات گسترده‌ای در مورد توسعه زیرساخت‌های صنعت هوایی انجام شده است و در حال حاضر تمام سیستم ناوبری در حال بروزرسانی است و در این زمینه ۲۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است.

وی در ادامه افزود: در ایران بازار صنعت هوانوردی بر اساس نظام بین‌المللی شکل گرفته است و برای اینکه شرکت‌های همتراز در این زمینه به خوبی با هم رقابت کنند، باید مفهوم کفایت سرمایه و مفهوم صلاحیت فنی برای مدیریت بنگاه‌ها مورد اهمیت قرار گیرد.

به گفته آخوندی، میزان کفایت سرمایه برای تاسیس شرکت‌های هوانوردی در ایران ۳۵۰ میلیارد تومان یا ۱۰۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده است.

کد خبر 346755

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha