محسن سلیمانی روزبهانی روز دوشنبه در مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره کمیته راهبری طرح حفاظت از تالابهای ایران در تبریز با اعلام این که تعداد هشت هزار کشاورز ساکن در روستاهای اطراف دریاچه تحت پوشش 30 شرکت فنی و مهندسی بخش کشاورزی قرار دارند، افزود: در سه سال اخیر فعالیتهای موثری در زمینه تغییر الگوی کشت انجام شده که نقش شرکتهای فنی و مهندسی در این زمینه بسیار مفید و پررنگ بوده است.
وی اصلاح الگوهای کشت و رفتاری کشاورزان منطقه دریاچه ارومیه را یکی از آثار مفید و مثبت فعالیتهای شرکتهای مزبور عنوان و اظهار کرد: بر اثر همین تلاشها امروز شاهد ایجاد یک جنبش اجتماعی برای صرفهجویی در مصرف آب در اراضی کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه هستیم.
سلیمانی روزبهانی با بیان این که وضعیت دریاچه ارومیه در زمان حاضر چندان خوب نیست، یادآور شد: اما باید توجه داشت که مسیر احیای این تالاب مهم و زیست محیطی کشور تنها از مسیر تغییر رفتارها و مدیریتهای اراضی کشاورزی طی خواهد شد.
وی با اشاره به نقش مهم و محوری مردم در حفاظت از تالابها، گفت: اگر مردم پای کار آمده و در کنار نهادهای مسئول فعالیتهای همسو و هماهنگی را انجام دهند، بدون تردید احیای تالابها از جمله دریاچه ارومیه دور از دسترس نخواهد بود.
وی ادامه داد: برای مشارکت دادن مردم به حفاظت و احیای محیط زیست و تالابها باید نسبت به آگاهیدهی و اطلاعرسانی به موقع، موثق و مناسب به مردم وارد عمل شده و در مقیاسهای کوچکتر همکاریهای دولت و مردم را تمرین کنیم.
این مقام مسئول اظهار کرد: اگر دریاچه ارومیه از شرایط کنونی نجات پیدا نکند، زندگی مردم منطقه و حتی کشور با خطرهای جدی مواجه میشود و برای جلوگیری از این خطرها، باید نسبت به تغییر رفتارها گامهای جدی برداشت.
سلیمانی روزبهانی با اشاره به وجود 12 کانون اصلی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، گفت: این کانونها شامل 90 روستاست که 63 روستای آن در آذربایجان غربی و 27 روستا در آذربایجان شرقی قرار دارد.
احیای دریاچه ارومیه یکی از برنامههای اصلی دولت تدبیر و امید است و با برنامههای اجرا شده همچون تغییر الگوی کشت، لایروبی و آزادسازی حریم رودخانههای حوزه این دریاچه شاهد تثبیت وضعیت آن هستیم و در نشست هفته گذشته هیات دولت سه هزار میلیارد ریال برای اجرای برنامههای احیای این دریاچه اختصاص یافت.
نظر شما