به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، در یازدهمین دوره بزرگداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان که در تالار وحدت برگزار شد با اشاره به حضور دولت در بخشهای مختلف امور اقتصادی اظهار کرد: تقریبا امروز دولت در همه ابعاد کشور حضور دارد، همچنین در امور اقتصادی نیز نقش بسیار پر رنگی دارد. در همین راستا اعمال تحریمها و فشارهای اقتصادی دولت را با مشکلات جدیدی روبرو ساخت.
وی خاطر نشان کرد: زمانی که در پایان سال گذشته قصد داشتیم بودجه سال 95 را بنویسیم تصورمان بر این بود که برجام اجرایی شده و میزان فروش نفتمان افزایش و در نهایت بودجه سال 95 بودجه خوبی خواهد بود. در همین راستا مبنای بودجه 95 را بیش از 2 میلیون بشکه نفت قرار دادیم. برنامهریزی کردیم که دولت نیز از خود هنر نشان دهد و خود را مجهز نماید و همچنین تولید نفت را به بالاترین سقف برساند و مشتریانی پیدا کند تا 2 میلیون بشکه نفت خود را بفروشد.
وی با بیان اینکه «پیشبینی ما این بود که حدود 265 هزار میلیارد تومان در سال 95 درآمد خواهیم داشت» خاطرنشان کرد: ما در دولت این میزان بودجه را به تصویب رساندیم و لایحه را تقدیم مجلس کردیم مجلس محترم نیز 30 هزار میلیارد تومان رقم درآمدهای بودجه 95 را افزایش و در نهایت 295 هزار میلیارد تومان تصویب کرد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه «رقم بودجه مصوب سال 95 بطور کامل تحقق پیدا نمیکند» ادامه داد: در روزهای ابتدایی سال 95 زمانی که در دولت درباره بودجه بحث و بررسی میکردیم به این نتیجه رسیدیم که با توجه به کاهش شدید قیمت نفت و با توجه به درآمدهای مالیاتی و سایر درآمدهای دولت، دولت قادر است 210 میلیارد تومان درآمد داشته باشد که در نهایت با در نظر گرفتن رقمی برای اوراق مشارکت، به این نتیجه رسیدیم که برای سال جاری دولت قادر نیست بیش از 240 میلیارد تومان بودجه داشته باشند.
وی با انتقاد از حجم بزرگ دولت اظهار کرد: در سال جاری در شرایطی که بیش از 2میلیون بشکه نفت صادر شده است و همچنین درآمدهای مالیاتی نیز به نسبت سال گذشته افزایش یافته است، میزان نقدی درآمدهای دولت از میزان هزینههای جاری کشور مبلغ خیلی بالاتری نیست به همین دلیل اینکه تصور کنیم از محل بودجه دولت میتوانیم عمران را توسعه دهیم و به توسعه دست یابیم خیلی نقطه روشنی وجود ندارد. بزرگی دولت به قدری رسیده است که هر چه درآمد کسب میکنیم باید صرف هزینههای جاری نماییم.
به گزارش ایسنا، وی در ادامه به وضعیت صندوق های بازنشستگی کشور اشاره و اظهار کرد: همواره یکی از مباحث مطرح در بودجه دولت، کمک به صندوق های بازنشستگی بوده است.
جهانگیری با انتقاد از وابستگی کامل برخی صندوقهای بازنشستگی به بودجه دولت ادامه داد: ورودی و خروجی برخی از صندوقهای بازنشستگی بسیار نامتعادل است همچنین صد در صد پرداختی صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح و نیز 75 درصد پرداختی صندوق بازنشستگی کشوری از بودجه دولت پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: با وجود همه محدودیتهای دولت، دولت متعهد است که به هیچ وجه نگذارد در هیچ کدام از صندوقهای بازنشستگی کشوری بازنشستهای در انتظار پرداخت پول از صندوق خود بماند.
وی با اعلام اینکه قانون دائمی خدمات کشوری در حال اصلاح است و تا هفتههای آتی جهت تصویب به مجلس ارائه میشود اظهار کرد: در حال حاضر قانون خدمات کشوری در مرحله اصلاح قرار دارد و ما مصمم هستیم که طی هفتههای آتی لایحه دائمی قانون خدمات کشوری ر ا به مجلس بفرستیم.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به جزئیات مربوط به بازنشستگان در یکی از سرفصلهای قانون مدیریت خدمات کشوری خاطر نشان کرد: امیدواریم توانایی این را داشته باشیم و پیشبینی کنیم که در قانون خدمات کشور طی یک دوره زمانی دریافتی بازنشستگان را به درصد قابل توجهی از حقوق دریافتی شاغلین برسانیم.
وی همچنین با تاکید بر لزوم استمرار ارتباط بازنشستگان با سیستم اداری کشور گفت: باید راهکارهایی بیاریم که این ارتباطات حداقل از جنبه عاطفی حفظ شود. این موضوع و پیشنهادات مربوط به این موضوع حتما در کمیسیون اجتماعی دولت مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در این رابطه حتما به گونهای عمل خواهد شد که برای رئسای صندوقهای بازنشستگی در استانداریها دفاتری تخصیص پیدا کرده و ارتباط تشکیلاتی منظمتری با بازنشستگان برقرار شود.
جهانگیری تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه نیز سر فصل مربوط به صندوقهای بازنشستگی از جمله سرفصلهای اصلی مورد توجه است.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبتهای خود طرح سلامت را یکی از موفقترین طرحهای دولت عنوان و خاطر نشان کرد: موضوع سلامت نه تنها برای بازنشستگان بلکه برای همه مردم دارای اهمیت ویژهای است به همین دلیل در دولت تلاش میکنیم که نگذاریم سلامت به دغدغه اصلی مردم تبدیل شود.
نظر شما