به گزارش ایسنا، علی جنتی، روز پنجشنبه در نشست صمیمانه با اصحاب فرهنگ و هنر استان کردستان که در مجتمع فجر سنندج برگزار شد، اعلام کرد: در شش ماهه اول امسال 100 میلیارد تومان سینمای کشورمان فروش داشته است که در مقایسه با سال 93 بیش از دو برابر افزایش داشته است.
او اظهار کرد: دولت تدبیر و امید سیاستهایی را سرلوحه کار خود قرار داده است و آنها را دنبال میکند که یکی از آنها ایجاد فضای باز و آزاد برای رشد و گسترش اندیشههاست.
وی در این زمینه به مجوزهای نشر کتاب اشاره و عنوان کرد: سال گذشته بالغ بر 80 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شد که بسیاری از آنها چاپ اولی بودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد بیان کرد: دولت به ایجاد فضای باز در زمینه فعالیتهای فرهنگی و هنری، سینمایی و مطبوعات مطابق قانون اعتقاد دارد زیرا رشد و گسترس فرهنگی در فضای باز امکانپذیر خواهد بود.
وی در ادامه به حوزه مطبوعات اشاره و بیان کرد: در سه سال گذشته حدود 4500 مجوز در حوزه رسانه و مطبوعات در کشور صادر شده و زمان صدور مجوزها هم بسیار کاهش یافته است.
جنتی همچنین رعایت عدالت فرهنگی را یکی دیگر از رویکردهای دولت یازدهم برشمرد و تصریح کرد: باید تمامی مناطق کشور از امکانات عادلانهای برخوردار شوند و برای استانهایی همچون کردستان فضای فرهنگی لازم در اختیار قرار گیرد.
وی توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر را یکی دیگر از سیاستهای دولت برشمرد و گفت: در این زمینه کارهای خوبی صورت گرفته و در بخشهایی همچون هنرهای تجسمی، آثار فاخر هنرمندان کشور به خوبی خریداری میشود.
وزیر فرهنگ، به رونق بخش سینما هم اشاره و عنوان کرد: در شش ماهه اول امسال 100 میلیارد تومان سینمای کشورمان فروش داشته است که در مقایسه با سال 93 بیش از دو برابر افزایش داشته است.
آمادگی واگذاری امور به بخش خصوصی
وی واگذاری امور به بخش خصوصی را یکی دیگر از رویکردهای دولت یازدهم عنوان کرد و افزود: آمادگی این را داریم که پروژههای نیمه تمام فرهنگی را به 10 درصد قیمت تمام شده به بخش خصوصی واگذار کنیم.
جنتی، تفویض اختیار، تمرکز زدایی و واگذاری امور به استانها را یکی دیگر از سیاستهای دولت برشمرد و اعلام کرد: به برخی از استانها صدور مجوز کتاب واگذار شده است و این آمادگی را داریم که در کردستان نیز این مساله اتفاق بیفتد.
وی در ادامه به حمایت از انجمنهای فرهنگی و هنری اشاره و عنوان کرد: به تمامی انجمنهای فرهنگی و هنری در استانهای کشور، اعتباراتی جهت حمایت از آنها تعلق خواهد گرفت.
وزیر فرهنگ همچنین به مساله بیمه هنرمندان و خبرنگاران هم اشاره و ذکر کرد: هم اکنون صندوق اعتباری هنر بیش از 47 هزار عضو فعال دارد که 22 هزار نفر از آنان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
وی با اشاره به بدهی این صندوق به سازمان تامین اجتماعی، تصریح کرد: به دلیل اینکه این صندوق بدهکار است امکان عضویت افراد جدید در آن به کندی صورت میگیرد که به دنبال راهکاری برای رفع این نقیصه هستیم.
تشکیل معاونت قرآن و عترت در همه استانها
جنتی ادامه داد: تشکیلات جدید ادارات فرهنگ و ارشاد استانها هم در مراحل پایانی است و در همه استانها معاونت قرآن و عترت تشکیل خواهد شد.
وی در بخشی دیگر از از سخنان خود با عنوان اینکه من با کردستان بیگانه نیستم و از گذشتههای دور به این استان سفر کردهام، تصریح کرد: با تمام وجود باور دارم که کردستان یک استان فرهنگی و سرزمین فرهنگ و هنر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کردستان را دیار عالمان، فرزانگان و فرهیختگان خواند و افزود: کردستان بالغ بر 5400 شهید تقدیم اسلام و این انقلاب کرده است و شخصیتهای علمی و فرهنگی این استان هرکدام ستاره درخشانی در آسمان علم و ادب کشور هستند.
وی ادامه داد: همه این مسایل نشان دهنده ظرفیتهای بالای کردستان در زمینههای علمی و فرهنگی و هنری است، اما متاسفانه امکانات کردستان با ظرفیتهای آن متناسب نیست و باید توجه ویژهای به این استان شود.
جنتی تصریح کرد: یکی از نگرانیهای ناشران اهل سنت درج کلمه «ویژه اهل سنت» بر روی کتب غیرفقهی بود که این مسئله برطرف شده و آمادگی این را داریم که مجوز نشر کتب کردستان را به اهل فن و اساتید و صاحبنظران این حوزه در خود استان واگذار کنیم.
وی در ادامه به وضعیت مطبوعات در استان کردستان اشاره و بیان کرد: اینکه استان کردستان حتی یک روزنامه ندارد عیب بزرگی است که باید با کمک بخش خصوصی کردستان دارای روزنامه شود و ما هم حمایت خواهیم کرد.
وزیر فرهنگ، همچنین فضای فرهنگی استان کردستان را بسیار کم دانست و گفت: باید فضاهای فرهنگی در استان کردستان ایجاد شوند تا هنرمندان بتوانند در آنها فعالیت کنند.
جنتی با عنوان اینکه باید بر روی مزیتهای استانها سرمایه گذاری شود، تاکید کرد: استان کردستان ظرفیت برگزاری جشنواره موسیقی آیینی و عرفانی را دارد و دبیرخانه این جشنواره میتواند در کردستان شکل بگیرد.
وی بیان کرد: استان کردستان همچنین قابلیت برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کُردی را دارد و هنرمندان فعال کشورهای اقلیم کردستان عراق و سوریه میتوانند در این جشنواره حضور داشته باشند.
نظر شما