به گزارش ایرنا، دکتر معصومه ابتکار گفت: آینده و چشمانداز آب شرب در تهران برای مدیریت شهری مشخص نیست و اختلاف دیدگاهها در سطح مدیریت شهری طی سالهای متمادی موجب شده آینده و چشمانداز منابع تأمین آب شرق تهران هرگز دیده نشود، به همین دلیل با فروش تراکم در محلات تهران بدون در نظر گرفتن منابع تأمین آب، آینده تهران را با بحران آب مواجه کرده است.
معصومه ابتکار در دوازدهمین نشست این کمیته که به بررسی مشکلات و معضلات آب و فاضلاب تهران اختصاص داشت با اشاره به بحران آب در آینده نزدیک برای تهران افزود: مدیریت شهری با توجه به محدود بودن منابع تأمین آب باید به یک ذهنیت مشترک در مورد مشخص کردن محدوده تهران و جلوگیری از ساخت و سازهای بیرویه برسد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای سریع که بتوان در مورد آینده تأمین آب تهران به یک تصمیمگیری مشترک رسید طرح این موضوع در جریان بررسی طرح جامع و تفصیلی شهر تهران است که در شورای عالی معماری و شهرسازی در حال بررسی است و آیا ردپای آب در این برنامه دیده شده است؟
ابتکار از ایجاد یک کار گروه تخصصی با حضور کارشناسان و مسؤولان آب و فاضلاب تهران در کمیته محیط زیست شورای شهر تهران خبر داد و گفت: در این کار گروه برخی پیشنهادها و الزامات مربوط به چگونگی تأمین آب تهران و نیز طرحها و لوایحی که در این خصوص در شورا و شهرداری معطل ماندهاند بررسی میشود.
وی ضمن تقدیر از تلاش مسؤولان آب و فاضلاب استان تهران برای حفظ کیفیت و تأمین آب شرب شهروندان تهرانی طی سالهای کمبارش گفت: خوشبختانه مدیریت در این حوزه همواره سعی در بهبود کیفیت و بهداشت آب داشته است، بنابراین امیدواریم همگام با ارتقاء استاندارهای کیفیت آب در دنیا، شاهد ارتقاء ادواری استاندارهای آب در کشور باشیم.
مهندس قاسمی، قائممقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز در این جلسه با اشاره به مبهم بودن منابع آبی تهران در آینده گفت: در تهران 40 سال پیش سرانه آب برای هر نفر 7 هزار متر مکعب بوده در حالی که در حال حاضر این رقم به 450 متر مکعب در تهران رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: 75 درصد منابع تأمین آب تهران، از منابع خارج از شهر تأمین میشود و مابقی از منابع زیرزمینی برداشت میشود.
قاسمی افزود: برداشت از منابع زیرزمینی آب، موجب نشست زمین در مناطق جنوبی شهر شده است. وی ضمن هشدار به شهروندان تهرانی در اجرای الگوی صحیح مصرف آب گفت: اگر سالی کمتر از سال پرآب داشته باشیم تأمین آب مقدور نخواهد بود.
قائم مقام سازمان آب و فاضلاب استان تهران با تأکید بر توجه بیشتر مدیریت شهری به منابع تأمین کننده آب شرب تهران گفت: تهران در مواقع بحرانی تنها برای 8 ساعت ذخیره آب دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای آنکه بتوانیم مدیریت صحیح در مصرف و تأمین آب داشته باشیم، مدیریت شهری باید محدوده تهران را برای سیستم آبرسانی مشخص کند.
قاسمی اظهار داشت: تعیین سقف برداشت از منابع زیرزمینی، نوسازی شبکه آبرسانی، پیشبینی منابع جدید، افزایش تعرفه آب و تغییر الگوی مصرف شهروندان هم در زمان عادی و هم در زمانهای بحرانی راهکارهای دیگری برای مدیریت صحیح استفاده از آب خواهد بود.