به گزارش خبرنگار مهر، محققان داده های مربوط به پایگاه داده DILIN (شبکه آسیب کبدی ناشی از دارو) را مورد بررسی قرار دادند. در حالی که DILIN آسیبهای شدید کبدی ناشی از هر نوع دارو را ثبت و پیگیری میکند، اما محققان در این مطالعه صرفا بر موارد ناشی از مکملهای رژیمی و گیاهی تمرکز کردند.
محققان دریافتند در حال حاضر ۲۰ درصد از موارد مسمومیت کبدی ناشی از مصرف این محصولات است که عمدتاً مکملهای غذایی چندمولفهای عنوان میشوند. همچنین آنها دریافتند استروئیدهای آنابولیک و عصاره چای سبز متداولترین عامل مسمومیت کبدی بودند.
دکتر ویکتور ناوارو، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی انیشتین پنسیلوانیا، در این باره میگوید: «اقدامات بیشتری برای شناسایی عوامل مضر احتمالی موجود در مکملهای گیاهی و رژیمی و پیشگیری یا کنترل بیشتر آنها نیاز است.»
تحقیق دیگری هم نشان داده است که آسیبهای کبدی ناشی از مصرف مکملها در حال افزایش است. بررسیهای اخیر توسط محققان DILIN نشان میدهد که میزان بروز آسیبهای کبدی از اوایل دهه ۲۰۰۰ تاکنون بیش از دو برابر شده است.
محققان با سند و مدرک نشان دادهاند که چگونه برخی مکملها به کبد آسیب میرسانند. استروئید موجب آسیب کوتاه مدت به کبد میشود و توانایی این عضو در تولید صفرا را متوقف میکند. از سوی دیگر عصاره چای سبز و سایر محصولات غالباً موجب بروز التهاب حاد کبد (هپاتیت) میشود.
طبق برآوردها مسمومیت کبدی ناشی از دارو مسئول ۱۰ درصد از تمامی موارد ابتلا به نمونه های حاد هپاتیت در سال است.
نظر شما