شیعیان در سراسر دنیا از روز اول ماه محرم، مراسم عزاداری برای امام حسین(ع)، امام سوم شیعیان و سید و سالار شهیدان، را آغاز میکنند، اما روزهای تاسوعا و عاشورا (مقارن با 20 و 21 مهر سال جاری) نقطۀ اوج این مراسم و آیین دینی است.
به گزراش پرس تي وي میلیونها نفر از عاشقان اهلبیت عصمت و طهارت در ایران و سراسر جهان در نهمین و دهمین روز ماه محرم با برگزاری آیین سوگواری، یاد و خاطرۀ امام حسین(ع) و یاران باوفای ایشان را گرامی میدارند.
بسیاری از شیعیان در کشورهای مختلف در حالی این مراسم را برگزار میکنند که با محدودیتهای شدید از سوی دولتها، تهدید حملات تروریستی و دستگیری و مجازات مواجه میشوند.
به عنوان مثال طی هفتههای گذشته خشونت علیه شیعیان در برخی مناطق پاکستان از جمله کراچی، بزرگترین شهر پاکستان و مرکز استان سند، افزایش یافت.
در شامگاه 16 مهر، مصادف با پنجمین شب از ایام محرم، سید منصور زیدی، شخصیت برجستۀ شیعۀ پاکستان، به دست گروهی از مهاجمان مسلح و ناشناس در شهر کراچی کشته و فرزند وی زخمی شد.
شیعیان در شهر لنکران در جنوبشرق کشور جمهوری آذربایجان نیز با وجود آنکه برگزاری آیین عزاداری در خیابانها و منازل غیرقانونی اعلام شده است، به خیابانها رفتند و مراسم عزاداری خود را با شور برگزار کردند.
در مصر نیز نیروهای امنیتی مانع ورود و برگزاری مراسم عزاداری شیعیان در مقام و مسجد امام حسین (ع) در بخشی قدیمی شهر قاهره، پایتخت این کشور، شدند.
شیعیان منطقۀ کشمیرِ تحتِ کنترل هند نیز با وجود سختگیریهای فراوان مقامات، مراسم عزاداری برای سید و سالار شهیدان را برگزار میکنند.
در کابل، پایتخت افغانستان، شیعیان داغدارِ امام حسین(ع) شامگاه سهشنبه و در مراسم تاسوعای حسینی در مسجد امام علی(ع) در محلۀ کارتهسخی هدف حملۀ افراد مسلح قرار گرفتند. در این حمله دستکم 18 نفر کشته و 22 نفر زخمی شدند.
در کشور نیجریه نیز که شیعیان آن از سال گذشته با سرکوب شدید و مرگبار نیروهای امنیتیِ این کشور مواجه بودند، ارتش نیجریه در درگیری با شیعیان در مراسم عاشورا در شهر فونتوا در ایالت کاتسین ، 9 نفر از عزاداران حسینی را به ضرب گلوله کشت.
نظر شما