به گزارش ایرنا، گری لوییس روز دوشنبه در مراسم روز جهانی تغییرات اقلیم در جمع خبرنگاران افزود: چون بیشتر گرد و غبارهای تولید شده از خارج از ایران وارد میشود باید همکاریهای منطقهای را افزایش دهیم تا بتوانیم کشورهایی که در همسایگی ایران زندگی میکنند را متحد کنیم تا از ورود این گرد و غبار با اقداماتی مانند مالچپاشی، کاشت درخت و ایجاد موانع برای ورود گرد و غبار به داخل ایران جلوگیری کنیم.
وی گفت: ایران یکی از کشورهایی است که به صورت خیلی بدی از توفانهای شن و ماسه رنج میبرد در واقع ایران یکی از سه منطقهای است که از این توفانها در عذاب است، شمال آفریقا، خاورمیانه، چین و مغولستان هم در رنج هستند.
وی افزود: به دلیل مدیریت ضعیف در بخش کشاورزی و پایدار نبودن خاک به دلیل همین روش مدیریت، گرد و غبار از خارج از ایران وارد میشود و توفانهای شن و ماسه را پدید میآورد.
لوییس ادامه داد: در واقع در شهرهای غربی ایران که در معرض توفانهای شن و ماسه قرار میگیرند مشکل سلامت و ریوی را داریم، بچهها نمیتوانند به مدرسه بروند، محصولات کشاورزی تحتالشعاع قرار میگیرد بنابر این اقتصاد در آن مناطق ضربه میخورد.
وی افزود: سه ماه پیش به همراه خانم ابتکار به ایلام و کرمانشاه سفر کردیم و چون آسمان در آن مناطق کاملا تحت پوشش گرد و غبار است مردم دچار مشکلات روانی و افسردگی شدند چون نمیتوانند نور خورشید را ببینند.
لوییس افزود: ما به عنوان سازمان ملل باید تلاش کنیم تا در زمینه اثراتی که توفانهای شن و ماسه میتواند بر روی مردم داشته باشد آگاهیافزایی کنیم و سازمان ملل آماده است که به دولت ایران کمک کند و ما در برنامه COP21 در مراکش که ماه آینده برگزار میشود، میخواهیم روی این موضوع تمرکز کنیم و ببنیم چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم.
وی گفت: توفانهای شن و ماسه یکی از اثرات تغییر اقلیم هستند جنگلزدایی، افزایش بیابان و کمبود منابع آبی از دیگر اثرات تغییر اقلیم است که باعث میشوند در آینده با امنیت غذایی و امنیت آب مواجه شویم.
نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست افزود: دفتر توسعه سازمان ملل متحد و فائو پروژههایی را در دریاچه ارومیه دارند تا بتوانند دریاچه را احیاء کنند، اولویت اصلی سازمان ملل در حال حاضر در ایران سلامت و محیط زیست است پروژههایی دارد و کار میکند تا بتواند مشکلات زیست محیطی و سلامت را برطرف کنند.
نظر شما