«۷۶درصد نوجوانان، ۸۶درصد زنان باردار و ۶۰درصد میانسالان در ایران دچار کمبود ویتامینD هستند.»

اين آمار را زهرا عبداللهي مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي داد و افزود: آخرين بررسي‌هاي وزارت بهداشت نشان مي‌دهد كه كمبود ويتامينD در تمام گروه‌هاي سني ايرانيان وجود دارد به‌عنوان مثال 76درصد افراد گروه سني 14تا 20سال كه نوجوانان دختر و پسر هستند، با كمبود ويتامينD مواجه هستند.

وي افزود: اين بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه در ميانسالان يعني گروه سني 40تا 60سال هم در مردان و هم زنان با شيوع 60درصدي كمبود ويتامينD مواجه هستيم، 86درصد زنان باردار نيز با كمبود ويتامينD مواجه هستند.همچنين كمبود ويتامينD اكنون يك مشكل جهاني است و در كشورهاي اروپايي نيز بين 60تا 70درصد مردم دچار كمبود ويتامينD هستند.

وي ادامه داد: مهم‌ترين علت كمبود ويتامينD اين است كه منابع غذايي آن بسيار كم است و به‌طور كلي منابع غذايي از نظر اين ويتامين فقير هستند، اين ويتامين البته در نور خورشيد وجود دارد اما اكثر مردم به‌خصوص در جوامع شهري و آپارتمان‌نشين به اندازه كافي از ويتامينD استفاده نمي‌كنند. حداقل ميزان آفتاب مورد نياز براي تأمين ويتامينD قرار گرفتن دست‌وصورت در معرض نور مستقيم خورشيد به مدت 10تا15 دقيقه است.وي گفت: در گذشته كه خانه‌ها حياط داشت و بچه‌ها به حياط مي‌رفتند، ميزان كمبود ويتامينD كمتر بود اما اكنون در زندگي آپارتمان‌نشيني اين مشكل بيشتر شده است و آلودگي هوا نيز اين مسئله را تشديد كرده است.

عبداللهي افزود: كمبود ويتامينD موجب مشكلات زيادي ازجمله پوكي استخوان، بروز سرطان، افسردگي و بيماري پا پرانتزي مي‌شود و در وضعيت فعلي تنها راه‌حل جبران كمبود اين ويتامين انجام كارهاي مداخلاتي مانند مصرف مكمل ويتامينD3 است.

  • خطر راشيتيسم در كودكان

ضياءالدين مظهري، عضو هيأت مديره انجمن تغذيه ايران نيزگفت: شيوع كمبود ويتامينD در كشور بسيار بالاست و به جنس و سن هم ربطي ندارد، ‌در تمام گروه‌هاي سني كودكان، جوانان، ميانسالان و سالمندان و در هر دو جنس مذكر و مونث وجود دارد.

به‌گفته وي عوارض كمبود ويتامينD نيز بسيار زياد است، شايع‌ترين آن پوكي استخوان است، كمبود ويتامينD همچنين موجب اختلال در جذب كلسيم مي‌شود، همچنين، نور خورشيد غيرمستقيم كه از پشت شيشه به بدن مي‌رسد، نقشي در تأمين ويتامينD مورد نياز بدن انسان ندارد و در شهرهايي مثل تهران، اهواز و شهرهايي كه گردوغبار و آلودگي هوا زياد است، اشعه ماوراي‌بنفش كافي به پوست افراد نمي‌رسد و در لابه‌لاي آلودگي‌ها از بين مي‌رود.

مظهري گفت: عوارض كمبود ويتامينD در كودكان بسيار شديدتر است و اگر اين كمبود با مكمل ويتامينD جبران نشود، موجب راشيتيسم و پا پرانتزي در اين كودكان مي‌شود و تغييرات استخواني در ساير نقاط بدن حتي در جمجمه، ستون مهره‌ها و محل پيوستن دنده‌ها به مهره‌ها را به دنبال دارد. كمبود ويتامينD باعث شده تعداد افرادي كه براي مشكلات استخواني به پزشكان مراجعه مي‌كنند، خيلي بيشتر شود، در گذشته افرادي كه با چنين مشكلاتي مراجعه مي‌كردند بيشتر افراد بالاي 40سال بودند اما حالا در بين دختران جوان اين كمبود تشديد شده كه علت آن تغيير در سبك زندگي و نداشتن تحرك، شب بيداري و روزخوابي است كه بين جوانان و به‌خصوص زنان بسيار ديده مي‌شود. همچنين دامنه شيوع كمبود ويتامينD خيلي گسترده است تا حدي كه 99درصد مراجعان به بيمارستان‌ها و مراكز درماني كمبود ويتامينD دارند.

کد خبر 350993

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha