عضو هيأت علمي دانشكده منابع طبيعي دانشگاه تهران تأكيد كرده است كه آشوراده تاب كوچكترين تغيير را ندارد و از بين ميرود.
مجيد مخدوم افزود: سال 55 تعداد 9منطقه را در ايران به يونسكو معرفي كرديم تا عنوان ذخيرهگاه زيستكره را به آن بدهند و بهطوركلي روال علمي، منطقي و قانوني در يونسكو اين است كه يك كشور ميتواند هر منطقهاي را كه ميخواهد، بهعنوان يك ذخيرهگاه معرفي كند.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: تبديل يك منطقه به ذخيرهگاه زيستكره 3مرحله دارد؛ مرحله اول، معرفي، مرحله دوم، اجراي طرح ارزيابي توان و تابآوري و مرحله سوم زونبندي است تا جايي بهعنوان ذخيرهگاه زيستكره معرفي شود. همچنين هر ذخيرهگاه بايد 12زون داشته باشد كه درصورت وجود اين شرايط، پيشنهاد و طرح به پاريس ميرود و با حضور نماينده ايران تصميم گرفته ميشود كه يك منطقه ميتواند ذخيرهگاه زيستكره شود.
عضو هيأت علمي دانشكده منابع طبيعي دانشگاه تهران تصريح كرد: سازمان محيطزيست در هيچ كجا طرحي تحت عنوان ارزيابي توان و تابآوري و زونبندي ندارد، جز پارك ملي گلستان كه آنجا را هم آنقدر خراب كردهاند كه ديگر نميتوانند آنرا به يونسكو معرفي كنند.
- چشم طمع به آشوراده
مخدوم تصريح كرد: در موضوع آشوراده، افرادي آزمند هستند كه چشم طمع به آشوراده دارند. او گفت: بنده و همكارانم چندين سال است در ميانكاله بررسيهاي زيادي انجام دادهايم و بايد بگويم آنقدر وضعيت آنجا بحراني است كه كوچكترين تغييراتي باعث ميشود ديگر چيزي از آن باقي نماند. وي افزود: آنجا زيستگاه انار وحشي و قرقاول است كه از گونههاي در معرض انقراض كشور محسوب ميشوند.
همچنين آشوراده زيستگاه ماهي كلمه است كه اين ماهي غذاي فيلماهي است و يكي از ذخاير خاوياري ما براي ارزآوري محسوب ميشود. او با تأكيد بر اينكه آشوراده اساسا توان تغيير كاربري را ندارد، اعلام كرد: به هيچ وجه موافق اين طرح نيستيم، مگر اينكه ارزيابي توان آن منطقه را انجام بدهند و نتيجه را به كميته ماده 2ارزيابي ارائه كنند، در غيراين صورت اگر طرح به همين شكل فعلي در كميته ماده 2ارزيابي مطرح شود، قطعا بهشدت با آن مخالفت ميكنيم و جلوي ادامه كار را ميگيريم.
نظر شما