همشهری آنلاین: حامیان جنبش موسوم به «آری کالیفرنیا» که از استقلال این ایالت از واشنگتن حمایت می‌کنند برای نخستین بار به طور رسمی از دادستان کالیفرنیا خواستند همه پرسی استقلال را تا سال ۲۰۱۸ در این ایالت غربی آمریکا برگزار کند.

جنبش جدایی کالیفرنیا بطور رسمی خواستار برگزاری همه پرسی استقلال شد

به گزارش ایرنا، روزنامه لس آنجلس تایمز نوشت: «مارکوس رویز ایوانز» موسس جنبش «آری کالیفرنیا» گفت این جنبش قصد داشت تا انتخابات بعدی صبر کند اما انتخاب «دونالد ترامپ» چنین ضرب الاجلی را تسریع کرده است.

وی گفت: جنبش «آری کالیفرنیا» که از دو سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است با این استدلال شکل گرفت که مالیات پردازان کالیفرنیا بیش از آنچه که در این ایالت هزینه می شود، به دولت فدرال پول می پردازند و این در حالی است که سازمان ها و رسانه های ملی به طور معمول از این که کالیفرنیا با سایر ایالت های آمریکا همگام نیست، انتقاد می کنند.

دفتر دادستانی کالیفرنیا به دنبال این درخواست، عنوان و جزئیات همه پرسی را مشخص خواهد کرد و ایوانز امیدوار است که روند جمع آوری امضا در حمایت از آن و برگزاری همه پرسی تا بهار آینده را آغاز کند. برای جمع آوری امضا از درخواست برای برگزاری همه پرسی به منابع مالی فراوانی نیاز هست اما جنبش «آری کالیفرنیا» فاقد حمایت مالی مهمی است و به گفته ایوانز 13 هزار نفر برای جمع آوری امضا از چنین درخواستی داوطلب شده اند.

جنبش جدایی کالیفرنیا که با الهام گرفتن از نام «برگزیت» (جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا) «کالگزیت» نام گرفته است، تاکنون از سوی برخی از سرمایه گذاران منطقه «سیلیکون ولی» که به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکت های مطرح انفورماتیک جهان شهرت یافته، حمایت شده است.

جنبش «آری کالیفرنیا» پیش از این نیز در تلاشی ناکام درخواست جدایی این ایالت را مطرح کرده است و «تیم پراپر» سرمایه گذار آمریکایی 'سیلیکون ولی' نتوانست پیشنهاد تجزیه کالیفرنیا به شش ایالت را در سال 2016 به رای بگذارد.

حامیان این جنبش معتقدند استقلال ایالت کالیفرنیا به نفع آن خواهد بود و برخی از فعالان حامیان چنین جنبشی بر این باورند که ادامه الحاق آن به ایالت متحده به منافع کالیفرنیا در بخش های مختلفی از جمله اقتصادی، امنیتی، مهاجرتی، محیط زیست و آموزشی آسیب وارد می کند.

انگلیس در تصمیمی تاریخی در تاریخ 23 ژوئن (سوم تیر) و بر اساس وعده «دیوید کامرون» نخست وزیر این کشور همه پرسی ماندن یا خروج از اتحادیه اروپا را برگزار کرد که 51.9 درصد مردم در آن به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1 درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رای دادند.

حمایت از برگزیت موجی از درخواست ها برای برگزاری همه پرسی های مشابه برای کسب استقلال از جمله در اسکاتلند و برخی از مناطق جهان را به راه انداخت که اکنون به نظر می رسد با طرح کالگزیت به ایالت های آمریکا نیز رسیده است.

جنبش 'آری کالیفرنیا' در اوت 2015 (مرداد 94) تشکیل شد و به دنبال آن کمپین استقلال کالیفرنیا به راه افتاد. عنوان «آری کالیفرنیا» بر گرفته از لگویی تحت عنوان «آری اسکاتلند» است که به همه پرسی استقلال اسکاتلند در سال 2014 مربوط می شود. هشتگ کالگزیت پس از آن که کمپین کسب استقلال کالیفرنیا در جریان انتخاب ترامپ مورد توجه قرار گرفت، در رسانه های اجتماعی مطرح شد.

کد خبر 353392

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آمریکا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha