همشهری آنلاین: پرولاپس دریچه میترال قلب ، همان سندرم افتادگی دریچه میترال به طرف دهلیز چپ طی انقباض قلب است و بیماران می‌توانند یک زندگی طبیعی داشته باشند به شرط آنکه علائم و راه‌های مراقبت از آن را بشناسند.

پرو لاپس دریچه میترال قلب

اگر به شما گفته شده که دچار افتادگی دریچه قلب شده اید، ممکن است این سوالات را در ذهن خود مطرح کنید که آیا من نیاز به عمل جراحی قلب و یا تعویض دریچه دارم؟

پرولاپس دریچه میترال، همان سندرم افتادگی دریچه میترال به طرف دهلیز چپ طی انقباض قلب است در این حالت یک یا هر دو دریچه ممکن است خوب بسته نشوند که این روند باعث بازگشت خون می‌شود. این بازگشت خون باعث صدای غیر طبیعی در قلب مربوط به جریان خون غیر طبیعی می‌شود.

  • علائم پرولاپس دريچه ميترال

علائم پرولاپس دریچه میترال، می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

*احساس اضطراب

*تپش قلب

*سرگیجه

*تنگی نفس

*درد قفسه سینه

از دیگر علائم افتادگی دریچه قلب می‌توان به اضطراب، ناراحتی‌های فکری و هراس اشاره کرد.

  • علل پرولاپس دریچه میترال

علت‌ این‌ اختلال‌ در بسیاری‌ موارد ناشناخته‌ است‌ اما به نظر می‌رسد در برخی بیماران ناشی از اختلال ژنتیکی بافت کلاژن باشد. این‌ اختلال‌ ممکن‌ است‌ با برخی بیماری‌‌های‌ مادرزادی‌ قلب‌ همراه‌ باشد.

روش‌های پاراکلینیک برای تشخیص شامل الکتروکاردیوگرام و اکوکاردیوگرام هستند.

پرولاپس‌ یا افتادگی دریچه‌ میترال‌ یک‌ اختلال‌ نسبتا شایع‌ و اغلب‌ خوش‌خیم‌ و شایع‌ترین شکل بیماری دریچه قلب است. این‌ اختلال‌ در زنان جوان‌ تا میانسال‌ شایع‌‌تر از مردان است‌. اما فرمی از بیماری در مردان بالای 50 سال دیده می‌شود و این مردان نسبت به زنان و جوان‌ترها 3 برابر بیشتر در معرض خطر نارسایی میترال شدید هستند.

  • پیش آگهی و مراقبت

پرولاپس دریچه میترال اختلالی قابل پیشگیری نیست اما بیماران می‌توانند یک زندگی طبیعی داشته باشند. در واقع این اختلال یک اختلال خوش خیم است که زندگی طبیعی را مختل نمی‌کند.

  • راهكارهاي مراقبتي

برخی از راهکارهای مراقبتی در مبتلایان به پرولاپس دریچه میترال ارائه شده است:

*کنترل فشار خون: اگر شما مبتلا به نارسایی دریچه میترال هستید، کنترل فشار خون بالا مهم است.

*رعایت رژیم غذایی سالم: محصولات غذایی اگرچه به طور مستقیم روی نارسایی دریچه میترال اثر نمی‌گذارد اما یک رژیم غذایی سالم به جلوگیری از دیگر بیماری‌های قلبی که می‌تواند عضله قلب را ضعیف کند، کمک می‌کند. مصرف چربی‌های اشباع و ترانس به همراه نمک و شکر، باید فراموش شود و میوه‌ها و سبزیجات، غلات تصفیه نشده، پروتئین بدون چربی و ماهی و آجیل جایگزین شوند.

*حفظ وزن سالم: وزن خود را در محدوده توصیه شده که پزشک شما توصیه کرده است، نگه دارید.

*مصرف آنتی بیوتیک قبل از اعملا دندان‌پزشکی برای جلوگیری از اندوکاردیت عفونی: بیماران مبتلا به افتادگی دریچه میترال که پس زدن را تجربه می‌کنند در معرض سه تا هشت برابر خطر بیشتر بروز اندوکاردیت عفونی قرار دارند. از آن جایی که اندوکاردیت با شیوع فراوان ناتوانی و مرگ و میر همراه است، به این بیماران توصیه می‌شود که پیش از انجام اعمال دندان‌پزشکی و برخی انواع جراحی آنتی بیوتیک مصرف کنند. با آنتی بیوتیک درمانی پیشگیرانه، احتمال ابتلای بیماران به اندوکاردیت عفونی کمتر است.

*اجتناب از سیگار و الکل: مصرف الکل منجر به آریتمی قلب می‌شود و می‌تواند علائم شما را وخیم‌تر کند. مصرف الکل همچنین منجر به کاردیومیوپاتی؛ یک اختلال عضله قلب که خود علت نارسایی میترال است، می‌شود.

*ورزش: نوع و شدت ورزش خود را با پزشک‌تان در میان بگذارید و البته از انجام ورزش‌های خیلی شدید پرهیز کنید. قبل از انجام ورزش‌های رقابتی با پزشکتان مشورت کنید.

*مشاوره با پزشک قبل از باردار شدن: بارداری برای زنان مبتلا مشکل‌ساز نیست ولی باید تحت نظر باشند زیرا در صورت بارداری تپش و درد در ناحیه قلب آنها بیشتر می‌شود و بر میزان اضطراب آنها اضافه می‌کند.

*وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

کد خبر 354264

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha