جمعه ۱۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۶
۰ نفر

مدیرعامل بورس‌کالای ایران از تاسیس تالار مبادلات پسته خبر داد. حامد سلطانی نژاد گفت: بازار معاملات پسته حد اکثر تا دهه مبارک فجر در شهر کرمان گشایش می‌یابد.

سلطاني‌نژاد تأكيد كرد: با عرضه پسته در بورس‌كالا و انتشار اوراق مالي در بازار اين محصول، ايران بار ديگر مي‌تواند كنترل بازار جهاني پسته را در اختيار بگيرد. ايران سال‌ها نخستين و بزرگ‌ترين توليدكننده پسته در سطح جهان بود اما مدتي است كه پسته ايران به رتبه دوم جهان تنزل كرده است.

به‌گفته سلطاني‌نژاد بورس‌كالادر گام نخست قصد دارد با تاسيس تالار معاملات پسته در كرمان، بازار داخلي اين محصول را سر‌و‌سامان دهد و در گام بعدي با استفاده از بازوهاي تكنيكي و عرضه ابزارهاي نوين مالي در رينگ صادراتي پسته، نقش ايران ‌را در بازار‌هاي جهاني اين محصول پر‌رنگ‌تر كند.

  • چه كساني مي‌توانند عرضه كنند؟

مديرعامل بورس‌كالادر پاسخ به اين پرسش كه چه كساني قرار است در بازار پسته حضور داشته باشند؟ گفت:هم‌اكنون كشاورزان خرد نمي‌توانند براي محصول پسته توليدي خود به راحتي مشتري پيدا كنند و آن را در بازار بفروشند بنابر اين يكي از اهداف بورس‌كالا براي تشكيل تالار پسته در كرمان فراهم كردن امكان حضور كشاورزان خرد و پسته كاران كوچك دربازار است.

  • پسته چگونه در بورس‌كالا عرضه خواهد شد؟

حامدسلطاني‌نژاد درباره نحوه عرضه محصول كشاورزان در تالار پسته كرمان گفت: پسته‌كاران متقاضي مي‌توانند به‌صورت حضوري يا تلفني به كارگزاران داراي مجوز از بورس‌كالا مراجعه و تقاضاي فروش محصول خود را ارائه كنند.

  • مقدار عرضه پسته چقدر است؟

مديرعامل بورس‌كالا با بيان اينكه ميزان و جزئيات شرايط دقيق عرضه پسته در تالار كرمان به‌زودي اعلام خواهد شد افزود: در تالار پسته بورس‌كالا شرايطي فراهم خواهد شد كه هر كشاورز با حداقل ميزان توليد، مثلا در حد يك‌بار تريلي، بتواند پسته خود را از طريق تابلوي بورس‌كالا عرضه كند و بفروشد.

  • فعاليت تالار پسته در كرمان با چه روشي آغاز خواهد شد؟

سلطاني‌نژاد گفت:تالار پسته بورس‌كالا در گام نخست با عرضه اوراق گواهي سپرده پسته آغاز به‌كار مي‌كند. در اين مرحله محصول توليد شده 6500 پسته كار فعال در سطح استان كرمان در تالار پسته عرضه خواهد شد.او افزود:هم‌اكنون محصول همه اين كشاورزان برداشت شده و در انبار‌هاي استاندارد و مورد تأييد بورس‌كالا پذيرفته شده و موجود است.

  • روش عرضه چگونه است؟

مديرعامل بورس‌كالاي ايران گفت:همه محصولاتي كه در بورس‌كالا پذيرفته مي‌‌شوند بايد استانداردهاي ويژه‌اي را رعايت كنند تا از قابليت عرضه در اين بازار برخوردار شوند. بنابراين عرضه پسته در بورس پسته استان كرمان به‌عنوان قطب توليد اين محصول در ايران و جهان، شرايط را براي استاندارد‌سازي‌ محصول پسته ايران طبق استانداردهاي جهاني فراهم مي‌كند.

  • آيا پسته‌كاران ساير استان‌ها هم مي‌توانند محصولاتشان را عرضه كنند؟

سلطاني نژاد با تأكيد بر اينكه تالار پسته كرمان فقط مختص پسته‌كاران كرماني نيست توضيح داد:هرچند عمده پسته ايران در استان كرمان توليد مي‌شود اما توليد‌كننده‌هاي ساير استان‌ها نظير يزد، فارس، مركزي، سمنان، خراسان و ديگر استان‌ها هم مي‌توانند درصورت تمايل با مراجعه به شعب كارگزاري‌هاي عضو بورس‌كالا از نحوه عرضه محصولاتشان مطلع شوند.او درعين حال تأكيد كرد:گام نخست براي مشاركت پسته‌كاران ساير استان‌ها دربورس پسته، پذيرش انبارهاي استاندارد مستقر در آن مناطق در بورس‌كالاست.

  • آيا براي مبادله پسته اوراق مالي هم منتشر خواهد شد؟

مديرعامل بورس‌كالا افزود: پسته‌كاران بايد بتوانند محصولشان را در يك انبار كه مطابق با استاندارد‌هاي بورس‌كالاست پذيرش كنند.او افزود: پس از آنكه اين محصول در انبار پذيرفته شد يك قبض از سوي انبار صادر خواهد شد كه اصطلاحا در بورس‌كالا به آن گواهي سپرده كالا خواهيم گفت.او افزود:با اين سازو كار پسته از حالت كالا خارج و به‌صورت اوراق‌بهادار در بورس معامله مي‌شود زيرا قبض‌هاي انبار صادر شده در قالب گواهي‌سپرده در بورس‌كالا مبادله خواهد شد و اين روند به تأمين مالي كشاورزان كمك خواهد كرد.به گفته او همه اين پسته‌ها مانند ساير كالاهاي قابل عرضه در بورس‌كالا، پس از تأييد استاندارد و كيفيت عرضه خواهد شد.

  • آيا معاملات پسته به‌صورت مشتقه هم انجام مي‌شود؟

مديرعامل بورس‌كالا با اشاره به فعاليت و رونق بازارهاي آتي و آپشن سكه گفت: براي نقش آفريني بيشتر پسته ايراني در بازار جهاني ايجاد بازار مشتقه بر مبناي محصول پسته مدنظر قرار دارد.او تأكيد كرد:اعتقاد دارم با عرضه ابزار‌هاي مشتقه در اين بازار ايران مي‌تواند بار ديگر كنترل كامل بازار جهاني پسته را در دست بگيرد.

  • آيا تالار صادراتي پسته نيز تاسيس خواهد شد؟

مديرعامل بورس‌كالا با اشاره به اينكه جايگاه حضور پسته ايراني در بازار جهاني بايد منسجم‌تر از شرايط فعلي باشد ادامه داد:مطالعات انجام شده نشان مي‌دهد در حوزه صادرات پسته ايران بازيگران زيادي فعال هستند و اين بازيگران عموما ترجيح مي‌دهند در يك بازار رقابتي فعاليت كنند به همين دليل بورس‌كالا تلاش مي‌كند پس از تاسيس تالار پسته كرمان به سرعت زيرساخت‌هاي صادراتي بازار پسته را هم فراهم كند.

مديرعامل بورس‌كالا درباره پيش زمينه‌هاي تشكيل رينگ صادراتي بورس پسته ايران گفت: در گام نخست بايد استانداردهاي عرضه پسته در بورس‌كالا به‌طور كامل شفاف شود و در گام دوم تناوب عرضه در اين بازار سامان يابد و در نهايت موضوع جابه جايي پول و انجام تعهدات به شكل قانونمند درآيد.

سلطاني‌نژادتأكيد كرد: براي ايجاد 3زير‌ساخت مزبور و تاسيس رينگ صادراتي بورس پسته سازوكارهاي لازم را در اختيار داريم و بورس‌كالا از امكان تشكيل بازار صادراتي پسته برخوردار است.

  • فوايد تأسيس تالار پسته براي كشاورزان چيست؟

مديرعامل بورس‌كالا گفت: كشاورزان با عرضه محصول خود در بورس‌كالا به‌صورت اوراق گواهي سپرده يا قبض انبار در وهله نخست مي‌توانند منابع مالي لازم براي كشت بعدي خود را تأمين كنند و در گام بعدي، درصورت نياز مي‌توانند از اوراق گواهي سپرده به‌عنوان تضمين در دريافت تسهيلات از بانك‌ها ومؤسسات اعتباري استفاده كنند. او اضافه كرد: هدف نهايي اين است كه ابزار‌هايي مالي در اختيار كشاورزان قرار گيرد تا دغدغه‌هاي آنها را در تأمين مالي برطرف سازد.

نمودار

کد خبر 357129

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha