یکشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۶
۰ نفر

نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به لایحه برنامه ششم توسعه با تصویب مصوبه‌ای وزارت بهداشت را موظف به ادغام خدمات طب ایرانی- اسلامی در نظام سلامت کردند.

 اجراي اين مصوبه در حالي به دولت الزام شده است كه چندي پيش معاونت طب سنتي به اداره كل تغيير يافت. اين تغيير اگرچه به مذاق متخصصان طب‌سنتي تنزيل جايگاه آمد، ولي وزير بهداشت در آن زمان اين برداشت را رد كرد و گفت كه ما از طب سنتي حمايت مي‌كنيم اما تا‌كنون از اقدامات صورت‌گرفته راضي نيستيم.

فروردين 2سال پيش بود كه سياست‌هاي كلي «سلامت» رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد. يكي از بندهاي اين ابلاغيه مربوط به بازشناسي، تبيين، ترويج، توسعه و نهادينه كردن طب‌سنتي ايران است. اين بند مربوط به موارد مختلفي همچون ترويج كشت گياهان دارويي تحت نظارت وزارت جهادكشاورزي و حمايت از توسعه نوآوري‌هاي علمي‌وفني در توليد و عرضه فرآورده‌هاي دارويي سنتي تحت‌نظر وزارت بهداشت و همچنين استانداردسازي‌ و روزآمد كردن روش‌هاي تشخيصي و درماني طب سنتي و فرآورده‌هاي مرتبط با آن است.

  • حمايت دولتي از طب سنتي در حد شعار است

با اين حال تغيير جايگاه در وزارت بهداشت به مذاق متخصصان اين حوزه خوش نيامد. به گفته بسياري از متخصصان اين حوزه ازجمله حسين خير‌انديش، رئيس مؤسسه تحقيقات حجامت ايران، طب سنتي در اين دوره متوقف شده است. به گفته او آيين‌نامه‌ها ابطال شده و برنامه‌هاي قبلي هيچ‌كدام زمينه اجرايي پيدا نكرده است. دكتر فهيمي ديگر متخصص طب سنتي رويكرد مجلس و برنامه ششم به طب سنتي را ناكارآمد ارزيابي كرد و در گفت‌وگو با همشهري گفت: طب‌سنتي مورد استقبال و درخواست مردم است. ادغام اين طب در نظام سلامت آنچنان كه نمايندگان مجلس تصميم گرفته‌اند، در شعار اتفاق خوبي است؛ ولي در عمل آنچه تا‌كنون در رويكرد مسئولان نظام سلامت ديده شده است با اين سياست‌ها فاصله زيادي دارد.

وزارت بهداشت، طب سنتي را به‌عنوان اولاد ناخلف خود دانسته‌ است. به‌نظر من دانشكده‌هاي مختلف طب سنتي بخش‌هاي نيمه‌فعال طب سنتي هستند كه با تعداد كم دانشجو در اين زمينه به‌صورت فرمايشي كار مي‌كنند. وي كه منتقد روش وزارت بهداشت در ساماندهي و گسترش طب سنتي است، تصويب اين بخش از برنامه ششم را در آينده طب سنتي مؤثر ندانست و گفت: تا پيش از اين نيز اين الزام وجود داشته است؛ ضمن اينكه دستور‌العمل رهبري در سال93 فصل‌الخطاب در برخورد با طب سنتي است. بعد از اين دستورات يك مركز جامع طب سنتي هم راه نيفتاد. آنچه هست، سلامتكده‌هايي است كه در قالب يك مطب بزرگ كار مي‌كنند. وي با اشاره به اينكه كشور به 5هزار متخصص طب‌سنتي نياز دارد، گفت: روش اشتباه در پذيرش دانشجو مانع از گسترش اين طب است. از سال84 تا‌كنون كمتر از 100نفر متخصص طب سنتي تربيت شده است. به‌نظر من بايد طب‌سنتي در 10پودمان تعريف شود و هر پزشك علاقه‌مند در كنار كار و زندگي خود، هر پودماني را كه گذرانده مجوز كار در آن زمينه را نيز كسب كند.

کد خبر 358744

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha