دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه ۵۲۰ شهر با بحران آب آشامیدنی مواجه هستند گفت: به هفت هزار و ۵۰۰ روستای کشور نیز به وسیله تانکر آبرسانی می‌شود.

مدیریت بحران

به گزارش ایرنا اسماعیل نجار در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان یزد با بیان اینکه تامین آب شرب کشور در اولویت است افزود: اکنون در کشور نزدیک به 100 میلیارد مترمکعب آب از روان آب‌ها استحصال می‌شود که حدود 3 درصد آن در اختیار شرب، 7 درصد در اختیار صنعت و باقی ‌مانده در اختیار کشاورزی است.

وی بر مدیریت صحیح و اصولی مصرف آب تاکید و اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا در این برهه از زمان کشت‌های پر محصول، کم آب و پربازده را در دستور کار قرار دهیم.

نجار در ادامه با بیان اینکه تغییر اقلیم واقعیتی است که باید در مدیریت لحاظ شود اضافه کرد: تغییر بارش، تغییر میزان بارش ، پراکنش باران و برف، خشکسالی‌های بلند مدت ، کاهش پوشش گیاهی و افزایش بیابان زایی در کشور در طول سالیان در کشور نشان دهنده عمق اثرات تغییر اقلیم در ایران است.

وی با بیان اینکه فرونشست زمین یکی از مخاطرات جدی در کشور است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد افزود: برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های آب زیرزمینی منجر به این معضل شده و در برخی نقاط کشور شاهد فرونشست‌های عمیق زمین هستیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران از زلزله نیز به عنوان یکی از مخاطرات نام برد و اظهار داشت: با تغییر اقلیم، مخاطرات جدیدی نیز اضافه شده و ما راهی جز پیشگیری، پیش‌بینی و آموزش نداریم.

وی افزود: امروز بسیاری از کشورها با بکارگیری علم و دانش، خود را در مقابله با زلزله ایمن کردند و حتی در زلزله‌های بالای هفت ریشتر هم یک جانباخته ندارند.

رئیس سازمان مدیریت بحران خاطرنشان کرد: همانطور که به نمای ساختمان اهمیت داده می‌شود باید به مقاوم سازی و مصالح استاندارد آن هم توجه جدی شود.

وی تصریح کرد: امروز بسیاری از ساختمان‌هایی که در کشور ساخته می شود پس از چندسال نیاز به بهسازی دارد و مقاوم نبودن ساختمان‌ها هدر رفت سرمایه است.

نجار با تاکید بر اینکه آموزش در مدیریت بحران نقش اصلی را ایفا می‌کند ادامه داد: آموزش در سطح مدیران و مردم باید جدی گرفته شود تا افراد با آگاه سازی، خود را در برابر حوادث ایمن کنند.

وی با اشاره به کمک‌های صندوق توسعه بیمه کشاورزی با حمایت بانک کشاورزی به توسعه بیمه و جبران خسارات این بخش افزود: سال گذشته یک هزار ‌میلیارد تومان از سوی این صندوق برای خسارات برجا مانده از مخاطرات طبیعی تخصیص یافت که از این مبلغ بخشی محقق و بخشی را به بانک کشاورزی محول کرد و الان هم دولت مبلغی به این بانک بدهکار است.

معاون وزیر کشور تصریح کرد: امسال نیز برای خسارات وارده به محصولات باغی و زراعی یکهزار و 350 میلیارد تومان اختصاص یافته است.

استاندار یزد هم در این نشست با بیان اینکه حوزه مدیریت بحران بسیار گسترده است گفت: ما باید علاوه بر ایمن کردن خود در برابر بحران طبیعی در مقابل بحران غیر طبیعی هم امادگی لازم را داشته باشیم.

سید محمدی میرمحمدی با بیان اینکه استان یزد چندین سال است که با بحران خشکسالی و کم‌آبی دسته و پنجه نرم می‌کند گفت: در مورد انتقال آب از خلیج فارس به استان گرچه مطالعات انجام شده و مسیر یابی هم صورت گرفته اما نیازمند سرمایه‌گذاری است.

کد خبر 358925

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha